Trendy v líčení 2021: řekneme vám, čím letos oslníte a co se pro vás naopak nehodí

Trendy v líčení 2021: řekneme vám, čím letos oslníte a co se pro vás naopak nehodí
Jsou věci, které nikdy v líčení nevyjdou z módy, ale každý rok se objeví i pár žhavých trendů, které musí vyzkoušet každý, kdo chce být in. Mnohé z nich jsou opravdu inspirativní a lze je zařadit i do běžného denního líčení.

1. „Skleněná“ pleť
Tohle líčení je inspirované průkopnicemi v trendech, Korejkami. Pleť je hladká a lesklá a váš obličej působí jako by byl z porcelánu. Tenhle perfektní panenkovský look navíc dodává svěžest a omlazuje, zároveň však působí přirozeně. Dosáhnete ho pomocí rozjasňovacích produktů – makeupu s matujícím efektem se tedy vyhněte obloukem a s rozjasňovačem určitě nešetřete. Pleť navíc musí být pořádně hydratovaná, využijte tedy intenzivně hydratační krémy a masky.
Pro koho se nehodí: Máte-li mastnou pleť, nemusí vám tenhle styl úplně sednout. Přesto se rozjasňovači nemusíte vyhýbat zcela, nanášejte ho ale na matný makeup a do míst, kde se vám pleť tolik nemastí. Jinak byste mohla vypadat spíše jako politá olejem.

2. Barevné oční stíny
Tenhle přístup je tak trochu retro. Nemusíte se bát výrazných barev, a dokonce ani jejich kombinací. Trendy budou růžové, fialové, žluté či oranžové odstíny. Pokud vám barvy nevadí, ale přece jen nechcete úplně zářit, volte spíše matnou texturu. Jestli se výraznosti nebojíte, zkuste perleť nebo třpytky. Jedno je jisté – s tímhle make-upem zaujmete, i když vám půl obličeje bude krýt rouška. Inspirovat se taky můžete seriálovými looky, například v Euforii, kde se výrazného vzhledu a experimentů nebojí a vypadá to skvěle!
Pro koho se nehodí: Na tohle je potřeba mít odvahu, takže se určitě do ničeho nenuťte. Pokud se v barevných stínech nebude cítit dobře, okolí to pozná. Zároveň pokud jsou oči partií, ke které z různých důvodů nechcete přitahovat pozornost, barvám se vyhněte.

3. Bronzové oční stíny
Další trend, který uplatníte i v době rouškové. Navíc se hodí i pro méně odvážné – bronzové stíny totiž oči prozáří, ale zároveň působí poměrně přirozeně a zemitě, díky své teplé barvě. Zkusit můžete i výraznější zlaté odstíny.
Pro koho se nehodí: Tohle sedne snad úplně každému. Stačí vybrat správný odstín a můžete začít!

4. Obočí!
Obočí už delší dobu hlásí renesanci. Můžeme za to být vděční například herečce a modelce Caře Delevingne. Mizí tenká linka jak podle pravítka a vracejí se přirozené tvary i tmavá barva. To neznamená, že byste ho měla nechat volně bujet, určitě je potřeba pinzetou vytrhnout osamělé chloupky, které kazí linii. Ovšem upravené vyčesané obočí zvýrazněné tužkou nebo gelem letos jednoznačně frčí. Celou tvář hezky orámuje a zvýrazní pohled. Doplňte výraznější oční linkou a make-up je hotový.
Pro koho se nehodí: Pokud máte od přírody obočí velmi tenké a světlé, nemá cenu si za každou cenu malovat nad oko široké černé houští. Ne že by to nešlo, ale dá poměrně dost práce, aby to vypadalo hezky a přirozeně. 

5. Rudé rty
Červená na rtech je klasikou. Díky nepřebernému množství odstínů v různých vzhledech a strukturách se nenajde žena, pro kterou by neexistovala ta pravá červená rtěnka. A letos frčí i výrazná fuchsiová. Vzhledem k aktuální situaci volte takovou rtěnku, která se snese s rouškou. Vybírejte tedy matné a ideálně dlouhotrvající tekuté.
Pro koho se nehodí: Červená sluší každému, jen je třeba vybrat správný odstín a podtón. Nevzdávejte se tedy a trpělivě hledejte, ta pravá se jednou najde.

6. Přirozená elegance
Nebaví vás trávit dlouhé hodiny v koupelně a vsázíte raději na přirozenost? Elegantní glam look je přímo pro vás. Nejsnáze a nejrychleji ho dosáhnete díky využití multilíčidla. Jeden produkt tak můžete použít na rty, jako tvářenku i jako oční stíny. Vše je rychlé hotové, působí to přirozeně a vy navíc nemusíte řešit, jaké barvy spolu zkombinovat. Skvělé i na dovolenou nebo rychlý make-up, když váš přepadne nečekaná návštěva a vy jste ještě v negližé. Multilíčidla navíc už vyrábějí i značky, které jsou k dostání v běžné drogerii za sympatické ceny. Mrkněte například na Dermacol.
Pro koho se nehodí: Je třeba vybrat správný odstín, pak ale v podstatě nelze šlápnout vedle. Na druhou stranu tento trend je spíše nevýrazný a velmi přirozený, pokud tedy toužíte zazářit, nebo potřebujete zamaskovat nějaký výrazný nedostatek (ať už domnělý nebo skutečný), tohle není ta cesta.