Sen o partnerovi

Sen o partnerovi
Náš partner, či partnerka jsou nám nejbližší osobou a ve většině případů s nikým nemáme na denní bázi tolik interakcí, jako se svým protějškem. Sny toho využívají pro ilustraci četných nevědomých procesů.

Pokud se vám zdálo o nevěře, bližší informace vám náš snář poskytne v rámci kapitoly „Sen o tom, že mě podvádí“. Umírá-li partner ve snu prostudujte si kapitolu „Sen o smrti partnera“.

Varianta č. 1. – Milování se s partnerem

Pokud se vám zdá o tom, že se s partnerem milujete snář všeobecně tento sen vnímá jako pozitivní znamení. Sen může být odrazem rozvíjející se lásky a přijetí sebe samého (partner v rámci toho ilustruje doslova naši „druhou polovičku), či kultivací romantiky v dlouhotrvajícím vztahu. Využijeme-li Freudovy výkladové roviny, nalezneme však i potenciálně negativní výklady. Partner v rámci toho je použit snovou cenzurou jako zástupce skutečného objektu naší touhy, kdy bažíme po satisfakci sexuálních potřeb prostřednictvím jiné osoby, kterou partner ve snu nahrazuje.

Varianta č. 2 – Ideální partner

Je také možné, že žádného partnera nemáte a zdá se vám o dokonalém protějšku do kterého se s podivem ve snu zamilováváte. Nechcete se probudit a toužíte s ním ve snu zůstat navždy. Snář vnímá tento sen jako setkání se s animou, či animem, našim vnitřním aspektem opačného pohlaví.

Takové sny nabírají na frekventovanosti s přibývajícím věkem a nejčastěji se s nimi setkáme okolo čtyřicátého roku.

Přemítejte nad snem a snažte si ho zapamatovat. Pokud se vám bude opakovat pokuste se s animou navázat kontakt a rozhovor. Cesta integrace ženského, či mužského principu nás činí celistvými a může vám prospět napříč kariérní i vztahovou rovinou.

Zdroj:

  • autorský text