Přečtěte si důvody, proč je Rybám těžké porozumět

Přečtěte si důvody, proč je Rybám těžké porozumět
Ryby ovládané emocemi se rodí mezi 19. únorem a 20. březnem. Pokud jste se narodili v tomto znamení, jste nesobečtí, ale neméně často také chladní a odtažití, pokud vám něco chybí nebo se necítíte dobře.

Určitě se často cítíte nepochopeni, protože lidé nevědí, jak vás mají pochopit. Proč tomu tak je, to se dozvíte v tomto článku. Zde jsou čtyři hlavní důvody, proč je těžké vám porozumět.

Dokážete přemýšlet pouze tehdy, když jste sami

Jistě, přemýšlet můžete i v přítomnosti ostatních, ale pouze když jste sami, jsou vaše myšlenky jasné. Vaše city jsou často ovlivněny okolím, a proto musíte být jednou za čas sami, abyste dobili pozitivní energii a mohli ve vnějším světě fungovat.

Rádi se staráte o ostatní, aby nestrádali, avšak osamotě jste nejraději, protože můžete svobodně přemýšlet nad svým životem a nikdo vás nebude vyrušovat. Pokud nedostanete vytoužený klid osamotě, často se stáváte sebelítostivými.

Pohon vaší síly je empatie

Ano, empatie je vaše největší síla. A to příliš mnoho lidí nechápe. S pomocí empatie dokážete dělat věci, které byste nikdy neudělali. Empatie vám pomáhá zlepšovat sebe sama, neboť si uvědomujete bolest ostatních lidí.

Víte, že pokud děláte něco špatně, ostatní to zraní, a pokud žijete s vědomím, že kvůli vám je někdo smutný, zesmutníte taktéž. Někdy však zaměníte emoce ostatních za své vlastní. Pokud jste naštvaní, máte tendenci vidět naštvanost i v tom nejšťastnějším jedinci. To je špatně, jelikož náladu vašemu blízkému, jehož jste považovali za naštvaného nebo smutného, zkazíte často vy sami.

Uvědomujete si bolest ostatních lidí, Zdroj: fizkes / Shutterstock

Potřebujete motivaci, abyste začali se svým plánem

Vaše výhoda je nespočet plánů a snů, ale chybí vám motivace. Jste pevně rozhodnutí vykonat svůj sen, ale poté vám dojde, že ani nevíte, co si od toho slibujete. Jste demotivovaní. Je pro vás hodně těžké rozjet nějaký svůj projekt. A pokud již něco rozjedete, ještě obtížnější je pro vás daný sen dokončit.

Sen končívá nesplněný ve vaší hlavě a tato skutečnost vás demotivuje ještě více. Nakonec to končí tak, že svým přátelům živě vypravujete, jak byste něco dělali a jak by se vám dařilo, ale na skutky nedochází. Již na ně chybí čas, který promrháte přílišným mluvením.

Jste přecitlivělí

Nejčastější důvod, proč vám ostatní nerozumí. Jste příliš přecitlivělí, a to natolik, že nevinný vtípek od kamaráda nebo známého se může rázem změnit na vaše naštvání či skleslost. Pamatujete si naprosto všechno, co vám kdo kdy řekl, a v tu nejnevhodnější chvíli (například ve velkém davu lidí) to začnete dotyčnému co nejvíce nahlas vyčítat.

Ceníte si toho, když vám někdo vrací empatii a štědrost, avšak někdy ani to nemusí stačit.

 

Zdroj článku: