Jak připravit pudinkovou bábovku, která utkví ve vaší mysli?

Jak připravit pudinkovou bábovku, která utkví ve vaší mysli?
Na pudinkovou bábovku po nedělním obědě si bude vaše rodina ještě dlouho pamatovat. Není vyloučeno, že si o ni řeknou i příští týden. Pudinková bábovka je stejně jednoduchá jako většina receptů na bábovky.

I když je příprava pudinku jednoduchá jako facka a zvládne ji i předškolní dítě, pudink do této bábovky vařit nebudeme. Tato pudinková bábovka je na přípravu natolik nenáročná, že se spokojí s pudinkem v prášku. Ten má ve spíži každá domácnost, ve které se často peče.

Pudink v prášku má totiž dlouhou životnost, a proto jej lze nakoupit do zásoby. A jak se potom hodí, když mají děti na něco chuť! K pudinku stačí přidat kompot a piškoty a máte dezert jako vyšitý. Tentokrát jej však zakomponujeme do bábovkového těsta. Budete překvapeni jeho chutí!

Zkoušeli jste do bábovky někdy přidat pudink v prášku? Díky němu získá bábovka nadýchanější formu a mnohem lepší chuť.

Na bábovkové těsto potřebujete:

  • 1 a ¼ hrníčku polohrubé mouky
  • půl hrníčku instantního vanilkového pudinku (vychází to na 3-4 sáčky pudinku)
  • půl hrníčku másla
  • 1 hrníček cukru
  • 3 velká vejce
  • ¾ hrníčku mléka
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 1/3 hrníčku horké vody
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce vanilkového extraktu
  • špetku soli

Příprava těsta vám nezabere příliš času

Příprava těsta na pudinkovou bábovku vám nezabere příliš mnoho času. Už vůbec ne, pokud se při jeho přípravě spolehnete na mixér. Dříve než všechny své rodinné příslušníky ohlušíte zvukem mixéru, rozehřejte si troubu na 180 °C, vymažte a vysypejte si bábovkovou formu.

Ve střední míse dohromady smíchejte mouku, prášek do pečiva, instantní pudinkový prášek a špetku soli. V druhé nádobě vyšlehejte máslo s cukrem, přidejte vejce i vanilkový extrakt. Na závěr střídavě doplňujte směs mouky a mléko, dokud se těsto krásně nepropojí. Z tohoto těsta odlijte asi třetinu.

Do menší části odděleného těsta přimíchejte kakao s horkou vodou a míchejte tak dlouho, dokud se ingredience nespojí.

Pak už vás čeká jen část mramorování. Do formy nalijte základní pudinkové těsto a pak na něj navrstvěte jeho čokoládovou verzi. Vidličkou se postarejte o působivé mramorování a šup s bábovkou do trouby! Teď už jen stačí počkat zhruba hodinku a bábovka může směle provonět váš byt a zasytit břicha celé vaší rodiny.

Zdroj: nelea33 / Shutterstock

K bábovce klidně můžete podávat pudink

Pokud budete chtít chuť pudinkové bábovky ještě více podtrhnout, můžete na ni udělat klidně polevu. Beze všeho však můžete k bábovce pojídat třeba i vanilkový pudink. Ten můžete esteticky připravit do malých misek, které hezky doplní vaši upečenou a moučkovým cukrem zasněženou pudinkovou bábovku.

 

Zdroj: