Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, kdy začne lézt

Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, kdy začne lézt
Chůze, nejstarší a nejzákladnější způsob dopravování. Chůze je jedna z věcí, které má dnešní populace nedostatek, ostatně jako dalšího pohybu. Chůze je přitom zdravá a zadarmo. Před tím, než dítě začne chodit, čekají ho různá stádia sedění, plazení a výpravy po čtyřech. Jaké to vykazuje povahy?

Dítě začne sedět

Sedíte rádi? Děti si sednou mnohokrát, než pokročí do další fáze. Samostatné sezení se u dětí začne objevovat přibližně okolo šestého měsíce života. Dítě, které objeví takovéto vlastnosti jejich těla, se jeví jako moudré, kreativní a přemýšlivé.

Dítě ze začne plazit

Plazení je dalším stádiem a další bod k tomu, jak se naučit chodit. U plazení už dítě objevuje schopnost, jak se pohybovat, a začíná tedy cestování po domácnosti. U sezení dítě bylo ve statické pozici, nyní se ale vše mění a dítě začíná cestovat. Takové děti jsou ambiciózní a chtějí něco víc, chtějí expandovat, tvořit něco, rozšiřovat své obzory.

Plazením dítě zjišťuje, že má schopnost pohybovat se, Zdroj: Shavel/ Shutterstock

Dítě začne chodit po čtyřech

Chůze po čtyřech je mnohdy efektivnější než pouhé plazení. Většinu lidí z delší chůze po čtyřech mohou začít bolet kolena. U dítěte tomu tak není, pravděpodobně kvůli nízké váze, které dítě má. Nicméně chůze po čtyřech je další bod k tomu začít chodit a dítě je zase o krok blíže svému cíli. Dítě může být v budoucnu technický typ, zvládne vše opravit a zájem dítěte se učit dál a zlepšovat se je samozřejmostí.

Dítě začne chodit

Přibližně okolo jednoho roku života nastává zlom. Dítě, které se dříve jen plazilo nebo chodilo po čtyřech, začíná samo chodit. Cíl, který byl kdysi v nedohlednu, je nyní realitou a je pokořen. Teď už jen stačí dopilovat techniku a vše bude v pořádku. Děti, které se naučí chodit brzy, jeví známky úspěchu a schopnosti ovládat své vlastní tělo. Takové dítě může být v budoucnu skvělý sportovec.

Zdroje článku: