Jaký typ osobnosti jste podle žánru filmů, které sledujete?

Jaký typ osobnosti jste podle žánru filmů, které sledujete?
Každý tíhne k určitému filmovému žánru. Někdo se rád nechá pohltit romantikou a jiný se raději přenese do jiného světa díky fantasy filmům. Jak filmy odrážejí vaši osobnost?

Komedie

Jste kreativnější a otevřenější, ne-li trochu neorganizovaní. I když můžete mít ráno problém najít klíče, na večírcích si s vámi pravděpodobně kámoši užijí spousta legrace. Smějete se, když by ostatní lidé normálně plakali nebo vyšilovali. Neustále mluvíte ve slovních hříčkách a jste ten kamarád, který posílá nepřeberné množství vtipných videí, memů a GIFů. Prostě nevíte, jak bez nich někdo komunikoval dřív.

Romantika

Jste sériový monogamista nebo často randíte s někým jiným. Často narážíte na kluky tím nejromantičtějším způsobem (jako ve skutečném životě) a vaši přátelé nemohou uvěřit historkám, které vyprávíte. Vaše vztahy jsou smrští intenzivních a smysluplných okamžiků, které se dotýkají vašeho srdce, a vaše rozchody jsou zemitě smutné. Také jste už nejednou zažili situaci milenců, kteří se ocitli na hvězdné dráze. Na Pinterestu máte nástěnky se zásnubními prsteny. Navenek žijete stabilní život, ale snažíte se udržet citovou stabilitu. Máte rádi přímočarý děj, který odráží osobní otevřenost, ale toužíte po citovém vyvrcholení, které nevyhnutelně skončí dobře.

Fantasy

Jsi tak trochu mistr magického myšlení a vždy se snažíš dokázat, že něco, čemu ostatní lidé prostě nevěří, existuje. Mluvíš o karmě, sněžném muži, zákonu přitažlivosti a spoustě dalších věcí s jistotou někoho, kdo ví. Jsi si naprosto jistý, že Harry Potter nebyl úplně smyšlený a že jednoho dne odhalíme své vlastní schopnosti. Jste kreativnější a dobrodružnější. Většina fanoušků fantasy se soustředí na světy, které ve skutečnosti neexistují. Podle psychologie si však diváci fantasy filmů také lépe uchovávají informace. Fantazie podněcuje představivost a umožňuje mozku přemýšlet nad konkrétními možnostmi – proto jsou děti i dospělí, kteří se zabývají fantasy, obvykle optimističtější a otevřenější novým myšlenkám.

Drama

Váš život je často těžký a sentimentální. Věci, které lidé říkají, pro vás mají velkou váhu a neustále nad vším přemýšlíte. Zdá se vám, že ze dne na den přichází nekonečná řada zvratů, a je těžké se vzpamatovat z emocionálního propadu dřív, než přijde další věc, se kterou se musíte vypořádat.

Satira

Existuje nekonečné množství příležitostí, jak si z věcí ve své hlavě udělat legraci. Jste ztělesněním sarkasmu, často ho používáte. Často se jen podíváte na ostatní lidi a oni vědí, že si z nich tiše utahujete. Jste expertem na poukazování na pokrytectví a rozporuplné jednání. Jsi také mistr jazyka a opravdu tě frustruje, když někdo jiný nedokáže držet krok s tvým pohotovým vtipem.

Mysteriózní

Ve vašem životě je tolik otázek, které zůstaly nezodpovězeny, zřejmě ode dne vašeho narození. Jste hledači pravdy a vždy se snažíte vyřešit velké životní záhady. Možná se zajímáte zejména o psychologii nebo trestní právo, protože vás lidé zajímají víc než cokoli jiného. Když se chcete seznámit s pracovitým a spolehlivým člověkem, možná by bylo dobré začít na diskusních fórech o Rambovi.

Klidně všeho necháte a procestujete celý svět, Foto: Dudarev Mikhail / Shutterstock

Dobrodružní

Pokud to může způsobit adrenalin, jste pro. Automobilové závody, lezení po skalách, seskoky padákem – jste drsňák a víte to. Klidně všeho necháte a procestujete celý svět jen proto, že se vám chce. Jste také členem vaší skupiny, který se při výletech vždycky spřátelí s náhodnými lidmi.

Horor

Jste skrz naskrz děsivý člověk. Jste na hranici posedlosti smrtí a vším, co s ní souvisí. Jsi také kritik všeho hororového a máš pocit, že většina filmů a knih tohoto žánru není ani zdaleka dost děsivá. Jste vzdorovití i intelektuální. Fanoušci hororů jsou často extrovertní, svědomití a cílevědomí – ale protože zpochybňují normu, mohou být někdy dost nepříjemní.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.ranker.com