Jak na výběr té pravé pohovky, která podtrhne osobní styl a dodá prostoru punc originality

Jak na výběr té pravé pohovky, která podtrhne osobní styl a dodá prostoru punc originality
Pokud se chystáte vyměnit pohovku, nebo dokonce sedací soupravu, můžete být trochu zmatení z velkého výběru, který dnes na trhu je. Správná volba nábytku může výrazným způsobem ovlivnit to, jak se vám bude v takovém prostoru žít.

Pohovka patří k nejvýraznějším prvkům v místnosti. Kombinuje funkčnost a estetiku, podporuje pohostinnou atmosféru prostoru, zaručuje místo, kde si můžete pohodlně oddechnout.

Dokonce i pohovky mají mnoho tváří, liší se materiálem, povrchovou úpravou, barvami, tvary, velikostí i stylem.

Moderní pohovky jsou dnes vyráběné s ohledem na životní prostředí a nabízí i mnoho moderních vychytávek a širokou škálu modelů od jednoduchých tvarů až po vypracované a luxusní pohovky. Například interiérový design pohovek do tvaru L se stává stále vypracovanějším, zajímavějším a odvážnějším.

Klasické, vintage nebo retro pohovky dávají základ pro klasický obývací pokoj. (Pokud nemáte zcela jasno v pojmech, vintage se vždy rovná kvalita, zatímco retro předmět je pouze dobový předmět nebo jeho replika různé kvality.)

Jak si vybrat

Tím nejdůležitějším kritériem pro výběr vaší pohovky je typ prostředí, kde bude pohovka umístěná. Pokud už je místnost zařízená, je výběr snadnější, protože se pohovka vybírá tak, aby s ostatním zařízením vytvářela harmonický celek. Jde o prostředí jednoduché a minimalistické nebo barevné a vintage či elegantní a klasické?

I linea pohovky, ať už moderní nebo ne, by měla zapadat do „geometrie“ místnosti tak, jako zapadá kousek do dokonalé skládačky.

Je velice důležité nezanedbávat při výběru vlastní vkus a preference a samozřejmě je dobře, aby se do výběru zapojili všichni členové domácnosti, kteří jsou schopni posoudit vybírané zboží.

Držet krok s dobou

Moderní pohovky mají schopnost velice snadno spojit jednoduchost a originalitu. Často mají velice uspořádaný a geometrický design a díky tomu jsou dobře použitelné do velké části interiéru, kde se nenachází rušivé prvky.

Moderní pohovky mají i další výhody. Výrobci se snaží stále vytvářet originální díla a současným trendem je i maximální komfort, který zůstává často skrytý. Jde například o nastavitelné opěrky hlavy, výsuvné podložky pro komfortní natažení nohou, reproduktory, přihrádky na chlazení nápojů, USB porty atd.

Pro příznivce nostalgie starých časů

Co tomuto stylu chybí z oblastí technologií, vynahrazuje osobním stylem a elegancí, která je doslova nadčasová.

Takové pohovky vás přenesou do časů minulých, které se spíše zaměřují na pocit tepla a pohodlí a nešetří místem. Tvůrci takového nábytku se nebáli barev a vzorů, a i nově vyrobené repliky udržují tento styl. Originály se vždy vyznačovaly kvalitním řemeslným provedením s důrazem na detaily. Kvalita dnes není pro všechny výrobce samozřejmost, a proto je třeba věnovat výběru hodně pozornosti.