Znamení, která si chtějí udržet přátelství za každou cenu. Co pro to dělají?

Znamení, která si chtějí udržet přátelství za každou cenu. Co pro to dělají?
Mít dobré přátele je jednou z největších radostí života, která nám přináší více potěšení než cokoli jiného. Není tedy divu, že si přátelské vztahy někdo snaží udržet, ať to stojí, co to stojí. Tato znamení to občas dohánějí do extrému a snaží se vztah zachránit, i když už dávno vyhasl. Jak to dělají?

Beran

Berani jsou plní energie a neustále přebíhají z jedné aktivity na druhou. Často nemají za celý den chvíli odpočinku, ale přestože jsou tak zaneprázdnění, na opravdové přátele si vždycky čas najdou. Protože jsou zábavní a spontánní, přátele si hledají poměrně rychle a mají široký okruh známých. Zrušit své plány by však byli ochotní jen pro ty nejbližší.

Pro těchto pár šťastlivců mají opravdovou slabost a udělali by pro ně cokoliv. Jsou takovými jejich ochránci a kdyby se někdo jen odvážil si na ně něco dovolit, Berani tomu okamžitě zabrání. A právě pro takové přátele jsou ochotní bojovat.

Když se tedy něco nepovede nebo se mezi nimi strhne hádka, Berani nebudou jen sledovat, jak se jejich přátelství rozpadá. Ujmou se velení a své přátele si získají zase na svou stranu. Pokud pro vás tedy něco takového udělají, můžete se dmout pýchou, protože to znamená, že s vámi vidí budoucnost a neumí si svůj život představit bez vašeho přátelství.

Býk

Býci jsou věrní a milující přátelé, kteří by se pro druhé často rozkrájeli. A to i když se jim nazpět nedostává stejného přístupu. Na svých přátelích proto mohou být poměrně závislí a vkládat do jejich společného vztahu hodně energie a úsilí. Většinou kolem sebe nemají tolik blízkých lidí, a tak si jich umí opravdu vážit. Svým přátelům jsou proto vždy při ruce a na oplátku očekávají jen jejich loajalitu.

Jejich hlavní motivací k udržování přátelství je také skutečnost, že změny nenesou moc dobře. Nejraději by se proto stýkali se stejnými lidmi a žili ve stejné rutině, ale je jim jasné, že tak by se dopředu posouvat nemohli.

Přesto lpí na starých vztazích a snaží se je za každou cenu udržet. Nechtěli by si totiž hledat nové přátele, protože vědí, že by to bylo moc náročné a vyčerpávající. Chtějí se tedy raději soustředit na své stávající kamarády a udržet s nimi silné pouto. Nejlépe už napořád. 

Lev

Lvi si přátele hledají na celý život. Nemuselo by to tak na první pohled vypadat kvůli jejich společenské a extravagantní povaze, ale je to tak. Před svými nejbližšími umí projevit i své nejhlubší emoce, které před ostatními spíše skrývají. Před nimi se neschovávají za svou odvahu a sebevědomí a dovolují si být i zranitelní. Právě proto je tolik potřebují a nedokázali by si bez nich svůj život představit. 

Svou lásku jim prokazují hlavně ochranou. Jako ohnivé znamení jsou totiž hodně odhodlaní a impulzivní, takže za nimi vždy stojí a byli by schopni za ně položit život, kdyby šlo do tuhého. To by však muselo jít o opravdu blízkého a nenahraditelného přítele. Do vztahu totiž dávají přesně tolik, kolik si daná osoba zaslouží.

Pokud si tedy řeknou, že jim za to stojíte, do udržení vztahu vloží všechnu svou energii a snahu a nenechají vás odejít, ani kdybyste je prosili na kolenou.

Zdroj: johnnysdee/shutterstock

Váhy

Váhy jsou většinou nadšené pro každou věc a baví je skupinové akce a aktivity. Jsou také poměrně společenské a těší je, když je lidé mají rádi. Užívají si pozornost a snaží se proto druhým dělat radost. Právě proto jsou skvělými přáteli, kteří mají smysl pro humor a umí ve vztahu nastolit harmonii. Přátele si tedy hledají poměrně rychle, ale v srdci si střeží jen pár těch opravdových.

Za dobu jejich přátelství si samozřejmě najdou i několik menších přátel, se kterými se budou rády vídat, ale nikdy neztratí mimořádně silné pouto se svými skutečnými přáteli. Na těch jediných jim totiž opravdu záleží a vztahy s nimi se budou snažit udržet co nejdéle.

To se jim také většinou daří. Umí totiž usmiřovat a hledat řešení problémů. Přestože nesnáší konflikty, jsou spravedlivé a umí spory řešit, a tak jsou usmiřovateli každé skupiny přátel. Právě proto se jim vztahy lépe udržují. Problémy umí spravedlivě a na rovinu řešit – a to se jim vyplácí.

Zdroj článku: