Daniela Písařovicová vyrazila před nástupem do DVTV na hory a poslala vzkaz novým kolegům

Daniela Písařovicová vyrazila před nástupem do DVTV na hory a poslala vzkaz novým kolegům
Daniela Písařovicová, jedna z předních tváří České televize, po dlouhých šestnácti letech veřejnoprávní televizi opouští. Potvrdily se spekulace, že jejím novým působištěm bude internetová televize DVTV.

Platforma, na kterou se nově moderátorka přesouvá, byla oznámena v pátek 8. ledna. O odchodu z České televize začala moderátorka Událostí, komentářů uvažovat v minulém roce a tohle rozhodnutí pro ni nemohlo dopadnout lépe. Písařovicové přišla nabídka ze strany jejích bývalých kolegů z ČT, Daniely Drtinové a Martina Veselovského. I oni několik let vystupovali ve jmenovaném pořadu. 

Angažmá Písařovicové navíc hraje do karet v listopadu oznámené těhotenství moderátorky DVTV Emmy Smetana. Ta do projektu online deníku Aktuálně.cz nastoupila po narození první dcery Lennon Marlene Haj Hossein Smetana. Při nástupu na mateřskou dovolenou ji tak nahradí právě Písařovicová, následný osud Smetany je však nejasný. Hlavními protagonisty vždy byli Drtinová a Veselovský, Emma byla spíše podpůrnou složkou, naproti tomu novou posilu vítají natolik, že se někdejší nástup Smetany zdá obskurní. Je tak možné, že se hlavní moderátorská dvojice rozšíří a Emmě po nástupu svěří spíše vedlejší témata.

Čtěte také: Skandální život princezny Margaret, mladší sestry královny Alžběty

Naposledy se na televizních obrazovkách objevila 30. prosince při emotivním loučení v pořadu Události. Její premiéra na internetové platformě je ohlášena na květen letošního roku. Divácké reakce jsou vcelku pozitivní, na svém Instagramu dvaačtyřicetiletá redaktorka zveřejnila poděkování. „Moc vám všem děkuju za to nekonečné množství zpráv, podpory a gratulací. Vážím si toho.“ Krátce po tomto zásadním oznámení odjela z Prahy odpočinout si od ruchu posledních dní. Z lyžařské dovolené na Ještědu vzkázala, že se na svoji novou štaci těší. 

Čtěte také: Kolik vydělávají naši politici v roce 2020

Po týdnech spekulací všechny otázky vyjasnilo novoroční video, ve kterém Drtinová s Veselovským svoji novou kolegyni uvádějí. „Sleduji vás prakticky od vašich začátků, moc se mi líbí, jaké rozhovory děláte, a hlavně jak je děláte. Doufám, že vám to nepokazím,“ svěřila se. 

Čtěte také: Jak si pod sebou Donald Trump podřezal větev