Čtyři živly v horoskopu: Jaký je ten váš a co o vás prozradí

Čtyři živly v horoskopu: Jaký je ten váš a co o vás prozradí
Astrologie dělí znamení zvěrokruhu do čtyř přírodních živlů. Každý z nich určuje základní vlastnosti tří znamení a jejich základní psychologický typ osobnosti. Díky nim můžete zjistit z čeho se odvíjí charakteristika vašeho znamení. Jste tedy oheň, země, vzduch nebo voda? A co to o vás vypovídá?

Každé znamení se řadí k jednomu ze živlů. To ale neznamená, že pouhé sluneční znamení (to, které se mění každý měsíc) přesně odhalí, který živel na vás sedí nejlépe. Nejlepší je si udělat kompletní horoskop a podívat se jaký živel u vás zastupují i ostatní planety. To, které se opakuje nejčastěji je vaším hlavním živlem. Většinou se lidé nejvíce identifikují pouze s jedním nebo dvěma živly.

Sluneční znamení však pro základní pohled na váš temperament postačí. Je totiž základním stavebním kamenem horoskopu, bez kterého byste se neobešli.

Oheň

Znamení: Beran, Lev, Střelec

Ohnivá znamení jsou aktivní a spontánní. Jsou obdařeni velkou intuicí a energií. Mají bujnou fantazii a skrývají v sobě skutečnou vášeň. Přestože jsou srdeční a snaží se být na ostatní velmi příjemní, kvůli svému temperamentu umí i pořádně vybuchnout a být velmi netolerantní a nedočkaví. Zacházejte s nimi tedy opatrně a nenechte se spálit. Navíc jsou dominantními typy a rádi všemu velí. Mají rádi, když na sebe za svou práci slýchají chválu a své chyby si neradi připouštějí. 

V psychologii se znamení v živlu ohně řadí mezi choleriky.

Voda

Znamení: Rak, Štír, Ryby

Živel vody značí emoce a hluboké city, které se vážou k mezilidským vztahům. Znamení tohoto živlu jsou empatická, citlivá a dokáží vycházet se všemi. Mohou být ale také hodně uzavření, náladoví a zasmušilí. Stejně jako voda umí být velmi přizpůsobiví a flexibilní. Dokáží vyhovět ostatním za všech okolností, a proto jsou také skvělými partnery. Přestože to tak nemusí vypadat, skrývají v sobě velkou sílu, díky které zvládnou cokoliv, co si umyslí. Díky jejich velké představivosti jsou také velmi úspěšní v umělecké oblasti. 

V psychologii se označují jako flegmatici.

Vzduch

Znamení: Blíženci, Váhy, Vodnář

Vzdušná znamení jsou aktivní a nespoutaná. Mají rádi svou svobodu a volnost a nejsou zvyklí se nikomu podřizovat. Jsou přemýšliví, otevření, sdílní a zažijete s nimi kupu zábavy. Jsou navíc obdařeni mimořádným intelektem a velkou zvídavostí. Kvůli jejich neposednosti také mívají mnoho zájmů. U těch už ale moc dlouho nevydrží a za chvíli si hledají zase jinou zábavu. Jsou lehkovážní a nestálí a je pro ně těžké věci dotáhnout do konce. Navzdory jejich komunikativnosti mají také problémy s vyjadřováním svých citů.

V psychologii jsou vzdušná znamení označována jako sangvinici.

Země

Znamení: Býk, Kozoroh, Panna

Zemská znamení jsou pevně vázána se zemí. Jejich živel jim dává jistotu a stabilitu, proto jsou velmi spolehlivými lidmi. Jsou pečliví, dochvilní a věrní. Věci umí řešit v klidu, nepanikaří a umí vám poskytnout praktickou radu, když je třeba. Jsou rozumní, vědí, co od života chtějí a sami sebe znají nejlépe. Rádi postupují podle plánu a jsou orientováni na materialistický svět. Za svou práci rádi získávají hmatatelné odměny. Stojí nohama pevně na zemi, jsou realističtí, ale často až konzervativní. Špatně berou i jakékoliv změny.

V psychologii jsou označováni jako melancholici.