5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejpesimističtější. Najdete se?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejpesimističtější. Najdete se?
Životem každého se pravidelně střídají vzestupy a pády, takže nemůžeme předpokládat, že budeme všichni stále veselí. I největší optimista občas propadne špatné zprávě a zachmuří se jako kakabus. Existuje však několik znamení, která jsou obecně pesimističtější a mají s negativitou větší potíž.

U některých znamení je vzhledem k jejich přidruženým vlastnostem větší sklon k negativismu pravděpodobnější. Níže je pár tipů, jak negativismus udržet pod kontrolou a opět najít vytouženou rovnováhu.

Býk

Býci nemají rádi, když je zaskočí nepředvídatelná situace. Jakmile se setkají s větší překážkou nebo je překvapí někdo s opačným názorem, mohou se zaleknout a upadnout do pesimismu. Kyselé nálady se pak jen těžko zbavují, přepadá je domýšlivost a nabubřelost, stávají se útočnými. Řešením je zjištění, že cizí názor je neohrožuje a nebere jim ten jejich. 

Zdroj: Autor: Billion Photos / Shutterstock

Rak

Raci jsou velmi citliví a jejich hranice mezi dobrou a špatnou náladou je mizivá. Jakmile je dožene ta pesimistická, mají tendenci zalézt si a uzavřít se před okolním světem. Mohou si pak domýšlet fiktivní scénáře, a ještě více se tak držet v bahně. Prvním vysvobozením je nebrat si věci příliš osobně a druhým pak, i když se jim zdá svět sebevíc krutý, vylézt ven na čerstvý vzduch a zjistit, že vlastně žádné nebezpečí nehrozí. 

Už malé změny pomáhají i těm nejpesimističtějším povahám cítit se trochu lépe.

Panna

Že jsou Panny sebekritické je obecně známo, ale pokud jsou přetížené a začnou hrát na negativní notu, jejich kritické oko se zaměří i na ostatní. Temná nálada na ně padne docela snadno, když se jim něco nedaří. V podstatě jim stačí úplná maličkost a zkazí si celý den. Jejich perfekcionismus jim někdy přináší víc problémů než užitku. Pokud dokážou rozpoznat, kde si zbytečně moc nakládají a následně ubrat ze svých požadavků, budou schopni opustit i neužitečné negativní myšlenky. 

Štír

Štíři jsou detektivové zvěrokruhu. Nesnáší lež a přetvářku a pídí se po pravdě, i kdyby je to mělo stát příliš velké úsilí. Jsou od přírody nedůvěřiví a svou podezřívavost často zanáší i tam, kde je voda čistá. Mají problém ovládat své intenzivní pocity. Můžete mít pocit, že v nich stále bublá vařící voda a jakákoli maličkost může způsobit výbuch. Jejich nálada se mění podle stupně varu, a ta je určována neschopností zůstat v klidu, když se okolí nepřizpůsobí jejich očekávání. Štíři se mohou částečně zklidnit, když alespoň na chvíli odloží svou detektivní lupu a přestanou dělat unáhlené závěry. Možná zjistí, kolik duševního úsilí vynaloží k prozkoumávání situací, které se jich už dávno netýkají. 

Kozoroh

Kozorozi bývají od přírody velmi vážní a snadno tak sklouzávají do pesimismu. Obzvlášť selžou-li jim jejich plány, bývají podráždění a nemají náladu se s nikým bavit. Neradi totiž berou za zpátečku a když jim něco nevyjde, příliš si to vyčítají. Jsou poté tak zahaleni do svých vnitřních dramat až nevnímají okolí. Jejich úkolem je naučit se udržovat zdravou rovnováhu mezi prací a zábavou, možná pak zjistí, že dovolit si trochu uvolnění jim všeobecně přináší větší spokojenost

Už malé změny pomáhají i těm nejpesimističtějším povahám cítit se trochu lépe. Důležité je všimnout si vzrůstající negace dříve, než se člověku vymkne z rukou, a poté hledat způsoby, jak ji zmírnit, a opět vytvořit rovnováhu. Přesný recept si však musí najít každý sám. 

Zdroj:

  • https://www.astrohled.cz/
  • https://horoskopy.spirit.cz/