Čau Česko: Tomáš Klus vydá desku na politická témata

Čau Česko: Tomáš Klus vydá desku na politická témata
Sám si je vědom toho, že Andreji Babišovi věnoval více písní než své ženě Tamaře. Tuto angažovanost zpěvák dovrší v letošním roce, kdy vydá předvolební, politicky laděnou desku.

Tomáš Klus od svých počátků patří mezi zpěváky, kteří se neomezují pouze na vyjadřování skrze hudbu, ale často veřejně dávají najevo také své občanské postoje. Zejména v posledních letech se o Klusovi mluví zejména v politickém kontextu, daleko více než v tom hudebním. Opakovaně vystupoval na demonstracích spolku Milion chvilek a hlasitě se vyhrazuje proti vládě Andreje Babiše a odmítl koncertování na akcích financovaných skupinou Agrofert. Kromě antibabišovských aktivit se věnoval také boji proti klecovým chovům slepic, podporoval přijetí dětských uprchlíků z řeckých táborů a další kampaně. Od toho byl již jen krůček k tomu, aby ze sociální problematiky čerpal také ve svých písních. Letos do toho ale šlápnul pořádně, jarní album bude celé o věcech veřejných.

Písničkář, manžel a otec tří dětí je často terčem kritiky také ze strany svých fanoušků právě pro jeho politickou angažovanost. Pro ty má ale útěchu, hned po vydání nadcházejícího alba začne pracovat na novém, které se již budou dotýkat pouze soukromých témat a jeho představení je plánované ještě na letošní rok. 

Připravovaná deska zatím nese pracovní název Čau Česko a měla by obsahovat celkem osm nahrávek. Dle Klusových slov nejsou všechny určené pouze premiéru Babišovi, některé budou směřované také na Hrad, i prezident Zeman si prý zaslouží pozornost tohoto typu. První vlaštovkou nám může být podzimní singl Lockdown, který jasně označil Babiše za zloděje a „břídila.“

Spolupracovat by měl s producentem Jiřím Burianem a novinářem Jaroslavem Kmentou, který by měl zajistit také faktickou hodnotu písní, aby se nejednalo pouze o emocemi nabubřelé plátky. Ke každé písni by měl být uveřejněný kontext, který by představoval také informativní stránku tohoto projektu.