Co o vás prozradí barva očí? Je toho více než byste čekali

Co o vás prozradí barva očí? Je toho více než byste čekali
Kromě našeho data narození a znamení zvěrokruhu toho o nás hodně vypovídá právě i naše barva očí. Každá z nich totiž určuje některé základní povahové rysy. Podívejte se, co skrývají právě vaše oči.

Světle hnědé oči

Hnědé oči má naprostá většina lidí - okolo 80% světové populace. Vaše povaha však rozhodně není obyčejná. Jste sebevědomí a energetičtí, ale zároveň i dobře nasloucháte. Díky tomu se většinou vyhýbáte konfliktům, protože se dokážete s ostatními v klidu domluvit a poslechnout si jejich názor. Jste laskaví, věrní a na ostatní berete vždy ohled. Dokážete být nezávislí, spolehliví i kreativní. Někdy ale můžete být i dost náladoví, to však může být často způsobeno nedostatkem spánku. Hnědoocí lidé totiž podle studií spí kratší dobu než lidé s jinou barvou očí. Navíc také často chodíte spát hodně pozdě a ráno se vám proto mnohem hůř vstává.

Zdroj: muratart / shutterstock

Tmavě hnědé až černé oči

Černé oči bychom nenašli téměř u nikoho - většinou jde jen o hodně tmavý odstín hnědé. Pokud ale máte tmavě hnědé až černé oči, lidé vás vidí jako rozeného vůdce. Většinu vlastností máte společných s lidmi se světle hnědýma očima, ale rozhodně máte vyšší sebevědomí a intuici. Umíte být tajemní a občas dokonce i tajnůstkářští. Ostatní se vám ale mohou s čímkoli svěřit a spolehnout se, že to nikomu neprozradíte. Jste navíc velmi pracovití a praktičtí. Někdy ale můžete jednat až moc impulzivně a působit arogantně či nevrle.

Zdroj: Fractal Pictures / shutterstock

Oříškově hnědé oči

Tato barva se velmi těžko popisuje, ale nejvíce se podobá barvě lískových oříšků nebo jantaru. Mohou obsahovat různé odstíny hnědé a zelené a jsou proto velmi vzácné. Pokud takové oči máte, jste elegantní, veselí, zábavní a milujete dobrodružství. Vlastnosti se mezi jednotlivými lidmi s oříškovýma očima mohou více lišit, ale jejich hlavním společným rysem je nezávislost. Občas díky ní můžou působit až tajemně, ale právě to k nim ostatní přitahuje.

Zdroj: Yevhenii Beldiuhin / shutterstock

Zelené oči

Zelené oči se vyskytují jen u 2 % populace. Jsou považovány za svůdné a exotické. Pokud zelené oči máte, rozhodně můžete nabídnout i mnohem víc než jen přitažlivý vzhled. Máte hladinu melaninu v rovnováze, a tak máte několik vlastností stejných s lidmi s očima hnědé a modré barvy. Můžete se tedy pyšnit příjemným a ohleduplným chováním plným soucitu, ale také velkou kreativitou a nepředvídatelností. Práci dokážete dotáhnout do konce, i když je to zrovna stresující a nepříjemné. Navíc jste inteligentní, zvídaví a vypadáte mladě v každém věku.

Zdroj: Maridav / shutterstock

Modré oči

Modrá barva očí je jedna z nejoblíbenějších barev. Řada lidí by si ji přála, ale přitom vznikla vlastně jen náhodou. Prokázalo se totiž, že modrá barva očí existuje jen kvůli jedné genetické mutaci, která proběhla před 6 - 10 tisíci let. To tedy znamená, že všichni lidé s modrýma oči mají stejného prapředka. To možná vysvětluje i to, že 99% modrookých lidí je z Estonska. Pokud zrovna vy takové oči máte, jste velmi silní a dokážete překonat téměř cokoliv. Přestože jste většinou považováni za jemné a stydlivé lidi, jste pravým opakem. Dokonce se zjistilo, že ženy s modrýma očima mnohem lépe snášejí bolest a stres při porodu. Umíte tedy i dobře ovládat bolest, své emoce a nálady a nic vás jen tak nerozhodí. Jste také velmi opatrní a ostražití, což na někoho může mylně působit jako arogance nebo nedůvěryhodnost.

Zdroj: Serg Zastavkin / shutterstock

Šedé oči

Šedé oči jsou extrémně vzácné. Jde o velmi světlý odstín modré a má je jen pouhé 1 % populace. Máte silnou osobnost, ale jste také velice něžní a moudří. Všechno berete velice vážně, ať už jde o práci nebo váš milostný vztah. Některé vlastnosti mohou záležet na tom, jak tmavě šedé oči máte.

Lidé se světle šedýma očima jsou uzavřenější a je pro ně těžké si někoho pustit k tělu. Když se však s někým sblíží, dokáží mu důkladně projevovat svou lásku.

Lidé s tmavě šedýma očima jsou ti nejvyrovnanější. Většinou v sobě skrývají dvě stránky své osobnosti, které ale dokáží rozumně využívat. Zvládnou se tedy zachovat přesně tak, jak je zrovna potřeba a občas se ani nebojí ukázat svou zlejší stránku.

Zdroj: muratart / shutterstock

Zdroj:

  • https://www.yourtango.com/2018312924/what-your-eye-color-reveals-about-personality-traits
  • https://zeny.iprima.cz/moda-krasa/oko-do-duse-okno-co-prozradi-barva-oci-o-vasi-povaze
  • https://www.scoopwhoop.com/inothernews/eye-colour-personality/
  • https://mocvedomi.cz/vedci-tvrdi-ze-barva-oci-o-vas-prozradi-vsechno/