Andělský horoskop pro všechna znamení. Každý máme svého strážného anděla, jaký je právě ten váš?

Andělský horoskop pro všechna znamení. Každý máme svého strážného anděla, jaký je právě ten váš?
Horoskopy provázejí lidstvo prakticky již od jeho prvopočátků, přičemž během této dlouhé doby se přichází stále s novými a novými pohledy na osobnost a povahu lidí. Dochází tedy k vytváření spousty jiných horoskopů, než je ten tradiční. Jedním z nich je právě i andělský horoskop, jemuž bude věnován tento článek, jenž se řadí spíše k méně známým součástem astrologie.

Jaká je podstata andělského horoskopu? Vychází se z klasických znamení podle zvěrokruhu, k nimž je přidělena dvanáctka archandělů, jejichž osobnost a vlastnosti jsou definovány právě díky propojení s těmito 12 znameními zvěrokruhu. Který anděl zastupuje vaše znamení, a jakým konkrétním způsobem bude nad vámi tento anděl plnit svou strážní roli? 

Beran - archanděl Ariel

Archanděl Ariel, který se spojuje s Beranem je považován za léčitele přírody. Má tu moc, že dokáže pozitivně působit na zvířata a rostliny na souši i ve vodě - je tedy spojován se vším živým v přírodě. Zároveň přírodu využívá jakožto formu komunikace, svá znamení dává skrze faunu a floru.  

Zároveň motivuje Berany, aby žili ekologickým životem a pomáhali kultivovat a chránit přírodu, kdekoliv je to možné. Jeho rolí je též pomoci vám se propojit se všemi formami přírody - fyzickými i metafyzickými. Beranova silná a energická povaha s Arielovou čistou energií vytváří zajímavé spojení, ve kterém se obě strany skvěle doplňují. 

Býk - archanděl Chamuel

Archanděl Chamuel pomáhá přinášet vnitřní klid a harmonii v těžších časech či při napětí nebo stresu, který Býky bohužel často provází. I on sám má rád klid, proto je tím nejméně nápadným archandělem. Pomáhá řešit problémy ve vztazích, ať už pracovních, přátelských nebo milostných.  

Stejně tak je tu od toho, aby všem lidem, nejenom tedy Býkům, poskytoval pocit lásky a sounáležitosti s ostatními lidmi a zvířaty. Je také označován jako nalezitel ztracených věcí, a tak vám může pomoci i když se snažíte najít něco nebo někoho ztraceného. 

Blíženci - archanděl Zadkiel

Archanděl Zadkiel je označován jako anděl odpuštění. Ať už máte problém s odpuštěním někomu jinému, nebo o odpuštění sami žádáte, tak tento anděl vám pomůže nalézt soucit a překonat všechny problémy. Pomůže vám také zbavit se nepříjemných a bolestivých vzpomínek či emocí. Jde zároveň o archanděla ve velké míře zaměřeného na spiritualitu - může tedy pomoci Blížencům se dostat do vyšších energetických úrovní a zbavit je negativní energie. 

Rak - archanděl Gabriel

Rolí archanděla Gabriela je poskytnout vám sílu boží - dokáže totiž interagovat s významnými náboženskými osobnostmi. Může vám pomoci, když nemůžete najít ta správná slova k vyjádření důležité myšlenky, stejně tak dokáže pomoci s hledáním nového začátku. Ochraňuje taktéž vaši dětskou povahu, která ve vás přetrvává po celý život a pomůže vám ve všech fázích rodičovství a výchovy dítěte. V neposlední řadě přispívá i ke kreativitě. 

Lev - archanděl Raziel

Archanděl Raziel odhaluje tajemství a záhady boží a šíří duchovní poznání. Přináší vědomí o vašem vlastním duševním poslání a pomáhá vám najít vaši životní cestu. Může vám proto pomoci také s těžkými rozhodnutími či s odhalením složitých snů a myšlenek, které nejste schopni sami dešifrovat. Zkrátka je archandělem, jenž Lvům pomůže se snazším přístupem k jinak tajným a skrytým znalostem a dovednostem. 

Panna - archanděl Metatron

Archanděl Metatron je známý pro svou Metatronovu kostku, posvátný symbol plný energie. Tu využívá k léčení a očišťování od nízkých zhoubných energií a pomáhá tak lidem k nalezení jejich duchovní cesty. Pomáhá také citlivým dětem nebo lidem, kteří jsou ve spiritualitě nováčky. Stejně tak je archandělem majícím jedno z nejsilnějších propojení mezi nebem a zemí. 

Váhy - archanděl Jofiel

Rolí archanděla Jofiela, který je v andělském horoskopu spjat se znamením Vah, je zkrášlovat váš život, myšlenky i prostředí kolem vás. Zkrátka pomáhá s nalezením pozitivity v každé životní situaci. Pomůže vám si protřídit myšlenky, pročistit hlavu a inspiruje vás k vytváření harmonického prostředí.  

Když se cítíte pod tlakem a plní emocí či myšlenek, Jofiel vám pomůže opět nalézt tu správnou cestu. Znám je pro svou laskavou povahu. Jednoduše na každém z nás vidí jenom pouze to, co nám bylo dáno, nikoliv na čem nám bylo ubráno. 

Štír - archanděl Jeremiel

Rolí archanděla Jeremiela je vést duše, které v nedávné době opustily svůj život na zemi, pomáhat jim zhodnotit jejich život a ukázat, jaké lekce se během něj naučily. Stejným způsobem může pomoci i žijícím. Vede je k tomu, aby se podívali na svou minulost a mohli se z ní poučit pro své budoucí činy.  

Jde o archanděla, u nějž je největší šance ze všech archandělů, že se vám zjeví ve snu či ve vizi, neboť je blízce napojen na lidskou psychiku.

Střelec - archanděl Raguel

Rolí archanděla Raguela je nalezení klidu a harmonie k vyřešení všech konfliktů a nedorozumění, jednoduše řečeno pomáhá dávat chaosu pevný řád. Nasměruje vás vždy k nalezení tohoto nejlepšího řešení problému ve vztazích a nalezení společné cesty s přáteli či členy rodiny, se kterými jste kvůli konfliktům přerušili kontakt. Mnohdy bývá právě Raguel označován za hlavního archanděla, neboť mu Bůh dává autoritu nad ostatními. 

Kozoroh - archanděl Azrael

Archanděl Azrael je označován za anděla smrti. Jeho rolí je pomáhat duším po smrti nalézt tu správnou cestu, utěšit jejich pozůstalé a pomoci jim se z truchlení co nejpříjemněji a nejrychleji dostat. Při ztrátě blízkého, vám tedy poskytne podporu a útěchu. Taktéž hraje důležitou roli při přecházení zemřelých duší z fyzického světa do světa duchovního. 

Vodnář - archanděl Uriel

Archanděl Uriel je znám jakožto intelektuální anděl, který se snaží lidstvu dopomoci na jeho duchovní cestě k osvícení. Pomáhá tedy kupříkladu s nalézáním kreativních řešení při potížích či problémech ve formě různých vidění, nápadů a uvědomění.  

Pokud tedy potřebujete pomoc při řešení problémů, Uriel vám může pomoci najít nové nápady a možnosti, které vám s tím pomohou. Zkrátka naviguje ztracené duše zpět na jejich správnou životní cestu. 

Ryby - archanděl Sandalphon

Rolí archanděla Sandalphona, který se spojuje s Rybami, je předávání zpráv, modliteb a proseb Bohu. Díky své kreativní osobnosti je taktéž patronem hudebníků a skladatelů. Může vám tudíž předávat zprávy či odpovědi na vaše modlitby ve formě hudby a písní, které vám zní v hlavě. Jedním z jeho hlavních poslání je, aby lidé narození ve znamení Ryb dostali odpovědi na všechny své otázky. 

Zdroje: