Víte, jaký je duchovní význam barev?

Víte, jaký je duchovní význam barev?
Barvy jsou jedním z nejkrásnějších a zároveň jedním z nejvíce podceňovaných aspektů fyzické sféry. Z duchovního hlediska mohou barvy předávat jak informace, jako jsou barvy aury, tak energii, například při léčení. Tento krátký článek představuje významy, které jsou obecně spojovány s nejběžnějšími barvami. Použijte tyto významy jako výchozí bod při svém vlastním poznávání. 

Červená

Červená symbolizuje energii, vášeň, sílu, kreativitu, teplo a bezpečí. Je také spojována s agresivitou. V léčitelství používejte červenou barvu k navození tepla a vyhoření nemoci. V auře červená znamená materialismus, materialistické ambice, zaměření na smyslové požitky a rychlou povahu.

Oranžová

Oranžová barva symbolizuje vztah jedince k vnějšímu světu, potřeby a přání fyzického těla a způsoby jejich uspokojování, svět práce. V léčitelství může oranžová barva zvyšovat imunitu a sexuální energii. V auře oranžová znamená přemýšlivost a kreativitu.

Žlutá, znamená intelektuální rozvoj, Zdroj: Roman Samborskyi / Shutterstock

Žlutá

Žlutá symbolizuje intelekt, kreativitu, štěstí a sílu přesvědčování. Je také spojována se zbabělostí. V léčitelství používejte žlutou k podpoře jasného myšlení. V auře žlutá znamená intelektuální rozvoj, ať už pro materiální nebo duchovní cíle.

Zelená

Zelená symbolizuje peníze, štěstí, prosperitu, vitalitu a plodnost. Je také spojována se závistí. Zelená je barvou léčení; je prospěšná ve všech léčebných situacích. V auře zelená znamená rovnováhu, klid a často naznačuje schopnosti léčitele.

V auře modrá naznačuje klid, Zdroj: ViDI Studio / Shutterstock

Modrá

Modrá je barvou duchovna, intuice, inspirace a vnitřního klidu. Je také spojována se smutkem a depresí. V léčitelství se modrá používá pro ochlazení a zklidnění, a to jak fyzické, tak psychické. V auře modrá naznačuje klid, spokojenost a duchovní rozvoj.

Fialová

Fialová barva je spojována s mocí, a to jak pozemskou, tak duchovní. V léčitelství se fialová používá při duševních poruchách a také pro splynutí s duchem. V auře fialová značí vyšší duchovní vývoj.

Bílá

Bílá je spojována s pravdou, čistotou, očistou, léčením a ochranou. Je dobrou léčivou barvou pro odstranění bolesti a utrpení. V auře značí vysokou úroveň dosažení, duši vyšší úrovně, která se vtělila, aby pomáhala druhým.

Hnědá

Hnědá je barvou země a představuje praktičnost, materiální úspěch, soustředění a studium. V auře značí přízemnost a zdravý rozum.

Černá

Černá představuje nevědomí a tajemství. Její vizualizace může pomoci podpořit hlubokou meditaci. Černá také znamená zlo (např. černá magie). V auře značí nějakou blokádu nebo něco, co je skryto.