Jaké je 13. znamení zvěrokruhu, o kterém jste pravděpodobně ještě neslyšeli?

Jaké je 13. znamení zvěrokruhu, o kterém jste pravděpodobně ještě neslyšeli?
Věděli jste, že znamení zvěrokruhu není jen 12, ale existuje i 13. znamení zvěrokruhu? Třináctému znamení se říká Hadonoš a v astrologii vyvolalo opravdu velký zmatek.

Jaké je 13. znamení zvěrokruhu, o kterém jste pravděpodobně ještě neslyšeli? 

Hadonoš je jedním z moderních souhvězdí. Díky tomu, že leží na nebeském rovníku, je jeho část viditelná úplně ze všech míst na světě. Je také jedním ze 13 souhvězdí, kterými prochází ekliptika. Patří tedy mezi zvířetníková souhvězdí, přesto jej ale astrologie nezařadila mezi znamení zvěrokruhu. Patří mezi znamení Štíra a Střelce na přelom listopadu a prosince. Lidé v tomto znamení se rodí od 29. listopadu až do 17. prosince.

Hadonoš – co to je?

Hadonoš je symbolizovaný jako muž, který v ruce drží hada. V pojetí mytologie je léčitelem, který léčí a křísí mrtvé. Nejčastěji bývá připodobňován k řeckému léčiteli Asklépiovi, který uměl léčit všechny choroby a křísit mrtvé. Had mu pomáhal hledat léčivé byliny.

Jindy je Hadonoš spojován s egyptským Imhotepem. O něm se říká, že byl první lékař v historii světa. Pokud se podíváte na základní symbol medicíny, uvidíte, že je tam tyč, na které jsou propletení dva hadi. Vypráví se, že Imhotep zabil hada, který se ho chystal napadnout, a zatímco had ležel mrtvý, připlazil se druhý had s bylinou v tlamě a oživil prvního hada. Impthep byl ohromen tím, co viděl a bylinu si vzal. Pomocí ní poté dokázal léčit všemožné choroby a přivést zesnulé zpět k životu.

Jako všechna znamení zvěrokruhu má i toto svou vlastní značku. Hadonošova značka vypadá jako písmeno U překryté vlnovkou. Má znázorňovat muže, který v rukou drží Hada.

Jaký Hadonoš je?

Například Walt Disney by byl ve znamení Hadonoše, Zdroj: Ritu Manoj Jethani / Shutterstock

Lidé narození ve znamení Hadonoše jsou impulzivní, vtipní a velice šarmantní. Dobrodružné duše, které jsou vždy otevřené učení se novým věcem. Často dělají dobré vůdce. Jsou spontánní a dokážou rozesmát všechny okolo. Rádi řeší situace logicky. Mají tendenci být skeptiky a často pochybovat. Jsou upřímní a nikdy se nebojí nahlas vyslovit svůj názor. Často jsou ale povrchní a nezodpovědní. Odhodlaní a sebevědomí, mají sklon čelit svým výzvám a ne se jim vyhýbat. Dychtiví dostat to, co chtějí, mohou být podrážděni pomalými procesy. Jsou náchylní k opuštění vztahů z nudy.

Obecně jsou to workoholici, kteří vkládají spoustu úsilí do svých cílů. Navíc dokážou zůstat v klidu i pod tlakem. Nejsou snadno znepokojeni svými problémy, nezdary nebo krizovými situacemi. To je to, co z nich dělá dobré vůdce. Ostatní k Hadonošům často chodí hledat rady.

Známé osobnosti

Pokud bychom se znamením Hadonoše počítali, změnilo by se znamení zvěrokruhu spoustě slavným lidem. Za zmínku určitě stojí Ozzy Osbourne, Britney Spears, Walt Disney, Taylor Swift, ale třeba i Winston Churchill.

Hadonoš je jistě velmi zajímavým zamotáním a zpestřením naší starodávné astrologie. Přestože patří mezi zvířetníková souhvězdí, tradiční astrologie s ním nepočítá a zůstává v ní nadále znamení 12.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.kafe.cz