10 zajímavostí o Rybách, které by nikoho jiného ani nenapadly

10 zajímavostí o Rybách, které by nikoho jiného ani nenapadly
Ryby jsou takoví beznadějní snílci a romantici, kterým se lépe žije ve svém vlastním světě, než v tom skutečném. To ale samozřejmě není všechno, co jejich osobnost definuje. Těchto 10 zajímavostí vás tedy určitě překvapí. Sedí na vaše blízké?

1) Umí s lidmi tvořit nejsilnější emoční pouto

Ryby mají silnou intuici a empatii a umí se tak s druhými snadno propojit. Jsou si vědomy toho, co ostatní cítí a umí proto formovat nejhodnotnější emoční vztahy. O druhé se zajímají a snaží se pomoct, když vidí, že se někdo necítí ve své kůži.

2) Mají rády vodu a plavání

Jako Ryby mají zrozenci tohoto znamení silné pouto s vodou. Právě proto mají tak rádi plavání a vodu obecně. Trávení času v bazénu, u moře nebo kdekoliv u vody, patří mezi jejich oblíbené činnosti a pomáhá jim se zbavit stresu a úzkosti.

3) Jsou to skrytí dobrodruhové

Přestože tak kvůli své zamlklosti a uzavřenosti na první pohled nepůsobí, jsou Ryby uvnitř velkými dobrodruhy. Nechají se strhnout ke každému dobrodružství a neodmítnou ani kdejakou spontánní akci. Jako cestovní parťáci jsou zkrátka skvělí, ať už máte v plánu adrenalinové sporty nebo ochutnávku exotického jídla.

4) Umí udržet tajemství

U Ryb je vaše tajemství v bezpečí. Rády si druhé vyslechnou a ani by je nenapadlo zradit něčí důvěru. Nechtějí, aby se kvůli nim druzí cítili špatně. Právě proto jsou skvělými a oddanými přáteli.

zdroj: Rido / Shutterstock

5) Nikomu nekřivdí

Ryby v lidech vidí jen to nejlepší a jsou ochotné každému dát druhou šanci. Mohou se kvůli tomu chovat trochu naivně a nechat si ubližovat, ale nechtějí zkrátka nikomu ublížit. A tak si raději nechávají ubližovat samy sobě. 

6) Znají své hranice

Přestože se kvůli své zranitelnosti mohou snadno nechat druhými využívat, umí si stanovit své hranice, za které už nikoho nepustí. Nikdy tedy situaci nenechají zajít příliš daleko.

7) Jsou hluboce empatické

Někomu mohou Ryby připadat až přehnaně citlivé, ale jsou jen hluboce empatické a do každého se dokáží vžít. Snadno je tak rozesmutní neblahé zprávy nebo jen něčí špatná nálada.

8) Jsou věrné

Ať už díky jejich snaze o to, aby všichni kolem nich byli šťastní nebo jejich vnímavosti, vztahy Ryb bývají dlouhodobé. Nemají ani pomyšlení na to, že by své blízké mohly nějak zradit, i kdyby si to sebevíc zasloužili. V přátelství i milostných vztazích jsou tedy naprosto věrné a dávají do vztahu tolik lásky a podpory, že byste je ani nedokázali opustit.

9) Umí to pořádně rozjet

Stejně jako se nezdají být velkými dobrodruhy, může vás překvapit, že zbožňují zábavu a jsou pro každou společenskou akci. Pokud se jim naskytne možnost dorazit na nějakou party, neváhají a už začínají plánovat, co si vezmou na sebe.

10) Jsou otevřené čemukoliv

Ryby mají otevřenou mysl a zbytečně nekritizují, pokud k tomu nemají skutečně dobrý důvod. Umí se na věc dívat z různých perspektiv a jsou ochotné vyslechnout si váš názor, i když s ním úplně nesouhlasí. Intelektuální debaty se s nimi tedy vedou jedna báseň a i hádka s nimi může být skutečně obohacující.

Zdroje článku: