Jak se jednotlivá znamení zvěrokruhu chovají u voleb? Zjistěte, jakým voličem jste podle hvězd

Jak se jednotlivá znamení zvěrokruhu chovají u voleb? Zjistěte, jakým voličem jste podle hvězd
Volby jsou aktuálně velmi diskutovaným tématem, a protože jedny máme čerstvě za sebou a druhé nás brzy čekají, je zajímavé se podívat, jak náš styl volení vidí astrologie. Chodíte k volbám rádi? A máte od začátku jasno, nebo se rozhodujete ještě ve volební místnosti? To vše vám prozradí vaše znamení.

Beran

Berani patří mezi impulzivní a nepředvídatelná znamení a podobně to s nimi vypadá také u voleb. Normálně sice dělají neuvážená rozhodnutí, ale většinou mají svého favorita vybraného už od začátku. Díky tomu je jisté, že budou volit někoho, komu věří. K volbám se navíc opravdu těší a budou u nich mezi prvními. 

Býk

Býci jsou, alespoň co se voleb týče, přesným opakem energických a rozhodných Beranů. Jsou pomalejší a línější, a tak se k volbám nehrnou s tak obrovským nadšením. Na druhou stranu, své rozhodnutí mnohem více promýšlí, a právě proto k volbám chodí až v pozdějším termínu.

Hledají totiž toho nejlepšího kandidáta, který by řešil problematiku, která jim není cizí. Svou občanskou povinnost zkrátka berou vážně a snaží se možnosti volby využít ke změně k lepšímu.

Blíženci

Blíženci jsou se svými názory otevření a rádi se nechají slyšet. Budou se lidi snažit přetáhnout na svou stranu nebo jim alespoň připomínat, že už je čas k volbám. Většinou se ale neradi řídí pravidly a volby jsou celé jen o organizaci a řádu.

Projednou se tedy budou muset podřídit a dát si pozor, aby na něco nezapomněli. Mohou totiž pečlivě radit druhým a poté si do volební místnosti sami zapomenou vzít občanku. Klasičtí Blíženci. 

zdroj: Sangiao Photography / Shutterstock

Rak

O Raky si nikdo nemusí dělat starosti. Jsou totiž poctivými voliči, kteří se účastní každých voleb, a rádi se přihlásí i na výpomoc s přípravou volební místnosti nebo počítáním hlasů.

Často mají mezi kandidáty někoho známého a osobní pouto pokládají za nejdůležitější. Většinou proto mají poměrně jasno a žádnému těžkému rozhodování čelit nemusí. Nadšení k volbám rádi šíří také mezi svou rodinu a známé, a pomáhají tak přivést více lidí k volbám. 

Lev

Lvi se vždy rádi předvedou a volby berou jako skvělou příležitost se zviditelnit. Okamžitě tedy budou se všemi sdílet, že už mají odvoleno, a pořádně se v tom vyžívat. Mohou se dokonce účastnit něčí kampaně, protože rádi šíří názory, za kterými si stojí. Umí být hodně přesvědčiví, a tak dokážou donutit všechny ve svém okolí, aby k volbám dorazili.

Panna

Panny přichází s analytickým úhlem pohledu i k volbám. Pečlivě a s rozumem si tedy rozmýšlí, komu svůj hlas věnují, a na vědomí berou i výsledky z minulých let, statistiky či pravděpodobnost výhry svého kandidáta. V organizovaném systému kandidátek i počítání hlasů se hravě vyznají a užívají si jejich přehlednost.

Váhy

Volby jsou obdobím, na které se Váhy dlouho těší. Jsou spravedlivé a záleží jim na stavu jejich města, okresu i celého státu. Jsou férové, pročítají programy více stran, ale většinou mají volbu jasnou a nic je nepřiměje své rozhodnutí změnit. Rády s rozhodováním pomohou i ostatním, a zmírní tak jejich pochybnosti.

Štír

Štíři se snadno nadchnou pro každou věc a k volbám většinou přistupují s vášní. Ještě více než Berani jsou odhodlaní bojovat za svého vybraného kandidáta či stranu. Nejsou ale příliš tolerantní, a tak se mohou snadno začít hádat s někým, kdo se na politicku situaci dívá jiným pohledem a nesdílí s nimi stejné volební preference.

Klidná debata ale nikdy ničemu neuškodí, naopak může pomoct s urovnáním názorů a myšlenek. Možná by tedy Štíři neměli být tak urážliví a útoční.

Střelec

Střelci se hádky také neobávají a klidně vyrazí do konfliktu. Na rozdíl od Štírů se ale nenaštvou za to, koho někdo volí, ale spíše je rozčiluje, když někdo k volbám nejde vůbec. Berou to jako občanskou povinnost a neúčast u voleb jen jako lenost a bezohlednost. Pomáháme tím přece všem kolem sebe a není moc velkou obětí zajít hodit obálku do urny.

Budou se tedy lidi snažit dostat k volbám všemi možnými způsoby, ať už na sociálních sítích, tak pomocí různých proslovů a debat. A jejich přátelé a rodina proti tomu nestihnou ani nic namítat.

Kozoroh

Kozorozi se o politiku většinou zajímají a u rozhodování půjdou do hloubky politické situace, minulosti politiků, volebních programů i kampaní a strategicky si vyberou někoho, kdo splňuje jejich očekávání. Volby berou hodně vážně a chování lidí běhěm tohoto období berou jako odraz jejich osobnosti. Díky své realistické a praktické povaze mohou lidem kolem sebe rozdávat hodnotné rady a možná si to ani neuvědomí.

Vodnář

Vodnáři se ve volbách rádi angažují. Propagují, aby se všichni dostavili k volbám, a rádi se i přihlásí jako dobrovolníci na výpomoc. Volby s ostatními sdílí snad ještě více než Střelci nebo Lvi. Sami se voleb energicky zúčastní hned, když najdou volnou chvíli, a z místnosti budou odcházet s pocitem naplnění.

Ryby

Ryby věří, že volby mohou znamenat opravdovou změnu, a doufají v to nejlepší. Svět občas nevidí úplně realisticky, ale při volbách věří ve změnu. Mohou se svou volbou a výsledky voleb až moc stresovat a dostat se do jedné ze svých emotivních nálad, ze kterých není cesty ven. Měly by tedy myslet i na své duševní zdraví a pročistit si hlavu svou oblíbenou aktivitou.

Zdroj článku: