Která znamení trpí na pověrčivost a která naopak vůbec?

Která znamení trpí na pověrčivost a která naopak vůbec?
Horoskop na nás může odhalit mnoho pozitiv i negativ našich osobností, ale zároveň dokáže prozradit i naše obavy. Ty pak mohou mít zásadní vliv na prožívání našeho života. Jste z těch, co se třesou, pokud vidí přeběhnout černou kočku přes cestu, nebo jsou vám tyto pověry naprosto cizí?

Ryby (19. února – 20. března):

Na prvních příčkách se jako Ryby řadíte mezi nejpověrčivější znamení zvěrokruhu. Máte totiž ten dar být takzvaným přijímačem jakýchkoli energetických vln, před kterými se nedokážete jednoduše ochránit. Máte přehled v tom, co jaká pověra znamená, a často můžete tíhnout k pořádání rituálů právě na odvrácení pověr.

Štír (23. října – 21. listopadu):

V těsném závěsu jsou Štíři, kteří rádi hovoří na téma legend a magie. Jste znamením, které má velmi silně vyvinutou intuici. I proto vám svět mezi nebem a zemí není cizí. Věříte, že pověry vznikly z rozumu a nerozumíte těm, kteří to mají nastavené jinak. Věříte na špatné a dobré energie a snažíte se je neustále vnímat. 

Lev (23. července – 22. srpna):

Jako Lvi jste mezi prvními, kdo se bude shánět po knoflíku, pokud jenom okem zahlédne kominíka. Starosti vám dělají černé kočky nebo rozbité zrcadlo. I proto máte rádi osobní předměty a talismany, díky kterým se cítíte bezpečněji.

Rak (21. června – 22. července):

Ve vaší tašce není těžké najít jakékoli předměty či amulety, které souvisí s vaším štěstím, ochranou a sálají pozitivní energií. Jste jedni z těch, kdo často nechtěně nasávají negativní energii a snažíte se eliminovat její dopad na vaši osobu.

Váhy (23. září – 22. října):

Jako Váhy už tradičně máte k různým pověrám a rituálům rozdílné názory. Většinou si vybíráte dle vlastní intuice, čemu věřit, a co už je pro vás příliš nereálné. V těžších chvílích se však rádi uchylujete k pozitivním symbolům či očistným rituálům.

Blíženci (21. května – 20. června):

Orientujete se v pověrách, ale většinou k nim máte chladný vztah a snažíte se jim spíše nevěnovat pozornost. Ne, že byste nebyli nakloněni ezoterice, naopak, ale jste opatrní na to, čemu věnujete svoji pozornost.

Vodnář (20. ledna – 18. února):

Vy Vodnáři se neřadíte mezi extra pověrčivé, ale věříte například na náhody. Věříte, že právě ony jsou klíčem k naší existenci tady na zemi a baví vás zajímat se o ezoterické souvislosti lidského bytí.

Býk (20. dubna – 20. května):

Pokud jste se narodili ve znamení Býka, tak na pověry převážně nedbáte. Snažíte se žít na základě vlastních zkušeností. Co je vám blízké, jsou různé rituály na přilákání štěstí do vašeho života.

Panna (23. srpna – 22. září):

Pro Panny jsou pověry naprosto nesměrodatné, co se týče směřování jejich rozhodování či jednání. Máte však rádi, pokud jste obklopováni pozitivní energií, která vás nabíjí, a proto nacházíte zálibu v různých amuletech.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince):

Jako Střelec jste sice pověrami fascinování, zajímají vás tradiční rituály, ale tím vaše pozornost vůči nim končí. Amulety jsou pro vás spíše dekorací než funkčním předmětem.

Beran (21. března – 19. dubna):

Vás Berany jen tak něco nezaskočí. Spíš jsou pro vás předmětem pro vtip. Jste znamením, které se nebojí, že by nějaká negativní věc mohla ovlivnit směřování jeho života.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna):

Vaše myšlení je natolik racionální, že brání víře v jakékoli pověry. Víte, že jediný, kdo může ovlivnit váš život, jste vy sami. Amulety používáte k estetickým účelům.

 

Zdroj: