Máte-li covid, pomozte zastavit šíření vyplněním dotazníku na Seznamu

Máte-li covid, pomozte zastavit šíření vyplněním dotazníku na Seznamu
Nakazili jste se koronavirem? Stáhněte si do mobilu aplikaci Mapy.cz, nebo zadejte do vyhledávače heslo "zastav covid sám". Pomáhat hygienikům s trasováním má totiž stále ještě obrovský smysl.

Seznam, přesněji seznamová aplikace mapy.cz začaly pomáhat s trasováním osob s nemocí covid19 již na jaře, dnes používá mapy více než milion lidí, má to totiž smysl. Také jste se nakazili koronavirem? Máte stažené mapy.cz? Ano, to je skvělé. Ne, nevadí, jde to i jinak.

Pro koho je dotazník určen?

Dotazník je určen všem osobám, které se nakazily koronavirem a chtějí dobrovolně pomoci zastavit šíření nemoci covid19. Tyto osoby se dobrovolně rozhodly poskytnout informace o jejich aktivitách v minulých dnech a o místech, kde se pohybovaly.

Máte stažené mapy.cz?

V tomto lepším případě vás aplikace trasuje už jen tím, že ji máte staženou. Aplikace je kompatibilní na platformách s Androidem i iOS. Ke stažení můžete pozvat také své blízké. Zjistíte-li, že jste nakažení covidem, stačí pár kliků přímo v aplikaci. V současnosti pracují vývojáři i na propojení s Google Maps.

O svá data se nemusíte bát

Data, která se rozhodnete zadat, nejsou nikde sdílena a slouží čistě pro trasování nemoci covid19. Ani osoby, se kterými byl nakažený v kontaktu se nemusí dozvědět, s kým konkrétně byly v kontaktu. Mohou se to dozvědět jen v případě, že si to sám budete přát.

Chcete vyplnit dotazník, ale nemáte aplikaci staženou?

Ani v tomto případě nenastává žádný problém. Sice vám dotazník zabere více času než v případě automatického vyplňování, ale rozhodně to stojí za to. Stačí si na telefonu nebo počítači zadat do vyhledávání heslo "zastav covid sám" a budete přesměrování na stránku, kde je možné dotazník pro trasování vyplnit. Dotazník je zcela anonymní, svá osobní data však můžete zcela dobrovolně zadat.