Pečení s dětmi: Čokoládové muffiny a skořicové sušenky
Foto: Evgeny Atamanenko / www.shutterstock.com

Pečení s dětmi: Čokoládové muffiny a skořicové sušenky

Motají se vám stále děti v kuchyni a žadoní o něco sladkého? Spojte příjemné s užitečným a zapojte je do příprav pečených dobrot. Vybrali jsme pro vás ty nejjednodušší, které s dětmi zvládnete levou zadní.


Čokoládové muffiny

Snadno se připravují, jsou vynikající a vždy se hodí. Stačí mít doma formu na muffiny, papírové košíčky a tabulku dobré čokolády. 

Do mísy prosejeme 150 g bílé špaldové mouky, přidáme 200 g jemného třtinového cukru, 1 a ½ lžičky prášku do pečiva, špetku mořské soli a na špičku lžičky jedlé sody, doplníme 100 g mletých mandlí. Do jiné misky rozklepneme 3 vejce, přidáme 150 ml tučného jogurtu, 150 g rozpuštěného másla a 1 lžičku vanilkového extraktu. V hrnečku si smícháme 1 dcl mléka s 60 g kvalitního kakaového prášku a směs opatrně nalijeme do misky s vejci. Uprostřed promíchaných sypkých přísad uděláme důlek a vlijeme do něj čokoládovou směs s vejci. Přidáme nasekanou tabulku kvalitní čokolády a vše promícháme. Ve formě pečeme asi 20 minut na 180 °C. Vychladlé muffiny můžeme ozdobit šlehačkou a hoblinkami čokolády.

Skořicové sušenky

Nádherně provoní dům a na stole se po nich jen zapráší. Úžasná svačinka na procházku do lesa nebo prostě jen tak k čaji. 

Prosejeme 150 g celozrnné špaldové mouky se lžičkou prášku do pečiva a půl lžičky soli, přidáme 75 g světlého třtinového cukru, 150 g změklého másla a lžičku skořice. K tomu vyklepneme 1 vejce. Všechny suroviny zpracujeme do sušenkového těsta ve tvaru válečku. Těsto necháme několik hodin v ledničce nebo 30 minut v mrazničce odpočinout. Čím studenější těsto před pečením bude, tím budou sušenky křupavější. Předehřejeme troubu na 170 °C, plech vyložíme pečícím papírem. Studené těsto nakrájíme na 30 stejně silných koleček nebo necháme děti tvořit různé tvary, i přestože sušenky nebudou dokonalé. Dávejme pozor, aby sušenky nebyly těsně vedle sebe, protože při pečení nabydou. Pečeme 15 minut dozlatova. Před ochutnáním necháme vychladnout. 

Přidejte si nás na domovskou stránku
Seznam.cz nebo Google Zprávy
Přidat na Seznam.cz Přidat na Google zprávy

Novinky

<< Předchozí článek Další článek >>