Jste typologickou osobností Logik? Inovativní vynálezci s neuhasitelnou žízní po vědění?

Jste typologickou osobností Logik? Inovativní vynálezci s neuhasitelnou žízní po vědění?
Jste to Vy, kdo příliš nevyhledává bujarou společnost a je nejradši se svými myšlenkami? Řídíte se častěji rozumem než svými emocemi? Pak jste pravděpodobně typologickou osobností Logik. Pojďme se podívat na Vaše další charakteristiky.

Rozum vs. emoce

Jste ostatními popisováni jako tišší a analytičtí. Baví Vás trávit čas o samotě, přemýšlet o tom, jak věci fungují a vymýšlet řešení problémů. Váš vnitřní svět je bohatý a Vás baví především zaměřovat pozornost na své vlastní myšlenky než na to, co se děje okolo. Váš sociální okruh obvykle není široký, stačí Vám se obklopit malou skupinou blízkých přátel, se kterými sdílíte společné zájmy.

Základem Vašeho rozhodování obvykle nejsou subjektivní pocity, ale objektivní informace, které neustále analyzujete. Přímo Vás baví, neustále zkoumat jednotlivé souvislosti. Než se k něčemu vyjádříte, sami od sebe očekáváte, že tématu dokonale porozumíte a máte dostatek informací. Do svých rozhodnutí promítnete i vlastní představivost týkající se budoucnosti i minulé zkušenosti.

I když jste ve své podstatě introverti, tak v okruhu blízkých osob jste docela společenští. V situaci, kdy se cítíte pod tlakem, se snažíte získat podporu právě od svých nejbližších.  

 Energii hledáte především v samotě, Foto: Africa Studio

Osobní vztahy

Tak jako někteří lidé čerpají energii ze společnosti ostatních lidí, vy to máme naopak. Energii hledáte především v samotě. Samota je pro Vás čas, kdy můžete dobít baterky a najít svoji vlastní rovnováhu. I přestože jste introverty, kteří jsou stydliví vůči lidem, které neznáte, máte tendenci i tak být k cizím lidem přátelští. Ostatní z Vás mohou mít někdy pocit, že jste rezervování a odtažití, že se ztrácíte ve svých myšlenkách. Mohlo by se zdát, že jste nejistí, ale za svými názory si neústupně stojíte. A to zejména z toho důvodu, že velkou většinou vlastních teorií máte logicky podložené.

Co se týče Vašich partnerů, trvá Vám delší dobu, než začnete opravdu věřit a sdělovat své nejniternější myšlenky a pocity. Poté, co ucítíte, že je to to pravé, jste v hloubi duše velkými romantiky, jste upřímní a věrní. Protože se možná neumíte vcítit do kůže toho druhého a nevyznáte se v jeho emocích, je na místě abyste věnovali pozornost komunikaci a naslouchali signálům, které Váš partner vysílá.

Kariéra

Vzhledem k tomu, že máte rádi logické argumenty, můžete si vést dobře v zaměstnání, které souvisí s vědou. Vaše uvažovací schopnosti Vám mohou kolegové jenom závidět. Vynikáte také kreativním myšlením. Zároveň si také zakládáte na osobní svobodě. Toto někdy může narušit Váš vztah s Vašimi nadřízenými, kteří mají jiný názor.

 

Zdroj: