Britská královská rodina již řadu let vnáší do módní kultury řadu trendů, přečtěte si deset z nich

Britská královská rodina již řadu let vnáší do módní kultury řadu trendů, přečtěte si deset z nich
Britská královská rodina patří k nejslavnějším šlechtickým rodinám z celého světa. Do povědomí veřejnosti se pak její členové dostali i vybraným vkusem pro volbu outfitů. Jaké tipy v královské rodině kolují a jak jimi obohatit i vlastní šatník?

Černou barvu nechte na pohřby

Královský protokol nařizuje, aby členové rodiny nosili na pohřbech pouze černou barvu. Pravděpodobně proto působí tento odstín ještě více dramaticky. Královská rodina prý navíc musí vždy cestovat s jedním černým oblečením pro případ nouze. Do podivuhodné situace se tak dostala mladá královna Alžběta v Keni, když v roce 1952 zemřel její otec. Nesměla opustit letadlo, dokud jí nebyl doručen černý outfit.

Chraňte vlasy klobouky

Pokud se někdy potýkáte se špatnou kvalitou vlasů, vezměte si příklad z královské rodiny a noste klobouk. Nejedná se sice zrovna o pokrývku hlavy na každodenní nošení, stejný trik však udělá i baseballová čepice. Kate Middleton často spoléhá na klobouk například při cestách letadlem, aby jí vlasy nefoukaly do obličeje.

Vždy zůstaňte skromní

Členka královské rodiny musí vždy zůstat skromná. V praxi to znamená žádné krátké sukně, žádné výstřihy ani odhalená ramena. Princezny Kate a Eugenie si často libují v dlouhých sukních a halenkách s dlouhými rukávy, přičemž obě vypadají prostě báječně.

Nechte džínovinu na procházky se psy

Je pozoruhodné sledovat trend, kdy si královská rodina šetří džíny na procházky se psy. Dokonce i když jsou oblečeni neformálně, členové královské rodiny obvykle nechodí v džínách. Existují však i pozoruhodné výjimky, například outfit Kate Middletonové, který zvolila pro květinovou výstavu Chelsea 2019.

Najděte si své favority mezi kosmetikou

V průběhu let bylo pořízeno mnoho snímků královny Alžběty, jak si nanáší rtěnku. Je zřejmé, že tato dlouho vládnoucí panovnice měla pro barvy zkrátka cit. Jedním z královniných oblíbených produktů pak byla rtěnka Elizabeth Arden Beautiful Color Lipstick. Tato americká kosmetická pravidelně dodávala zboží královně a její domácnosti, a jedná se prakticky o královský podnik.

Bavte se čelenkami

V posledních letech královské rodiny čas od času vyměnily své obvyklé klobouky a fascinátory za módní čelenky. Jedná se o klasický doplněk, který v minulosti využila například princezna Beatrice na smutečním obřadu svého dědečka. I Kate Middleton při královské návštěvě Irska sáhla po módní černé sametové čelence z dílny americké návrhářky Lele Sadoughi.

Kate Middleton, zdroj: Mr Pics / Shutterstock

Udržujte své nehty přirozené

I když se vyskytly výjimky, většina královských rodin si udržuje nehty v přirozené barvě i tvaru. Jedná se o další královské nařízení, které v minulosti stanovila sama královna. Její královská výsost si zřejmě obzvlášť oblíbila odstín Essie "baletní střevíčky", který se hodil prakticky ke všemu. I Kate Middleton a Meghan Markle tak mají na oficiálních fotografiích zpravidla lak v tělových odstínech.

Koketujte s módními trendy

O princezně Anně se obecně hovoří poměrně málo. I přesto má však šlechtična nepopiratelné módní kvality. Jediná královnina dcera se po celý život vymyká královským tradicím, a to právě zejména svým stylem. Bývalá olympionička je nedoceněným módním maniakem, která kombinuje různé módní trendy, kterými se snaží vymanit se z otroctví konzervativního stylu své vlastní rodiny.

Podtrhněte vlastní křivky

Silueta postavy je jedním z hlavních objektů zájmu oka nejen mužů. Se zvýrazněním křivek si tak nejlépe dokázala poradit Diana, princezna z Walesu. K tomu jí sloužily například nadýchané, dramatické topy v kombinaci s tužkovými sukněmi a elegantním páskem. I Meghan Markleová často sáhne po podobných modelech, které její siluetu podtrhují dokonalým stylem.

Objevte kouzlo fascinátoru

Když si Kate Middletonová v roce 2011 brala prince Williama, sledovaly tento ceremoniál desítky milionů lidí. Mezi honosnými šaty a pohledy na celebrity se objevily i dva poněkud šokující kousky pokrývek hlavy, a to právě fascinátory. Jedná se o módní doplňky, kterými lze vhodně zdůraznit a obohatit účes, a dát tak na odiv své krásné kadeře.

Zdroje článku: