Na návštěvě u královny aneb kdo z lidí bez modré krve mohl Alžbětě II. pohlédnout do očí

Na návštěvě u královny aneb kdo z lidí bez modré krve mohl Alžbětě II. pohlédnout do očí
Setkat se osobně s královnou Alžbětou II. je snem mnoha smrtelníků. O pozvánce k návštěvě této dámy si většina z nás může nechat jen zdát. Přesto se některým osobnostem dostalo té cti a dostaly pozvánku k soukromé audienci nebo k slavnostní akci v královské režii.

A kdo že patří mezi vyvolené? Před časem po tom zapátral Cosmopolitan a přinesl řadu jmen. O těch nejzajímavějších osobnostech, které se Alžbětou II. setkaly, si můžete přečíst.

Zdroj: Autor: Denis Makarenko / Shutterstock

Sociální angažovanost je pro herečku Angelinu Jolie důležitou součást jejího života. O děti, které se narodily do těch nejhorších životních podmínek, se stará už řadu let. Je také velmi hlasitou zastánkyní práv žen v těch nejrizikovějších zemích světa. Její práce nezůstala bez povšimnutí a v královnině společnosti už byla oceněná 2x. V roce 2014 získala titul ČESTNÉ DÁMY ŘÁDU SV. MICHALA A SV. JIŘÍHO. Za čtyři roky si za královnou došla pro další významné ocenění.

V průběhu let se s královnou setkal několikrát i David Beckham. Už od roku 2003 se může chlubit ŘÁDEM BRITSKÉHO IMPÉRIA za svůj závazek vůči UNICEF a pomoc dětem v nouzi.

Zdroj: Autor: Photo Works / Shutterstock

Určitě vám neunikla na televizní obrazovce Jessica Fletcherová z Cabot Cove v seriálu To je vražda, napsala. Právě představitelka této role, Angela Lansbury (95 let), se v roce 2014 dočkala ocenění za svůj přínos kultuře a získala z rukou královny ŘÁD BRITSKÉHO IMPÉRIA.

U dvora mají herce rádi. Medaili za svou humanitární angažovanost obdržel i britský herec Benedict Cumberbatch, o kterém jsme nedávno psali.

V roce 2005 se dostalo výsady osobního setkání Billovi Gattesovi a jeho ženě Melindě a za své charitativní projekty si odnesli postavení RYTÍŘE VELITELE ŘÁDU BRITSKÉHO IMPÉRIA.

Od roku 2016 se pyšní ŘÁDEM BRITSKÉHO IMPÉRIA i Eddie Redmayne. Herec není v královském prostředí nováčkem. S princem Williamem navštěvoval stejnou internátní školu a je v přátelském vztahu s rebelujícím princem Harrym.

Dalším vyvoleným je Bono Vox z kapely U2. Ten své charitativní akce nasměroval na boj proti AIDS v Africe. I on získal titul RYTÍŘSKÉHO VELITELE ŘÁDU BRITSKÉHO IMPÉRIA.

Elton John má s královskou rodinou velice blízký vztah. Byl k vidění při organizaci svatby Harryho a Meghan a účastní se větších královských akcí. Možná si vzpomenete, že hrál na pohřbu lady Diany v roce 1997. Za odhodlání a boj proti AIDS a za práci v LGBT komunitě získal velice prestižní společenské postavení a byl povýšen na CAVALIERE.

Bez povšimnutí nezůstala ani práce dalších dvou hereček. Ema Thompson z královského paláce odcházela jako LADY COMMANDER OF THE ORDER OF THE BRITISH EMPIRE. Helen Mirren je nyní LADY OF THE BRITISH EMPIRE.

Pokud existuje symbol britské kultury, který je stejně slavný jako královská rodina, potom je to určitě J.K. Rowlingová, stvořitelka Harryho Pottera. Za svou práci si v roce 2001 potřásla s královnou pravicí a získala titul OFFICER OF THE ORDER OF THE BRITISH EMPIRE.

Pocty osobního setkání s královnou a převzetí významných ocenění se dostalo i dalším známým osobnostem, jako je Kate Winslet, Paul McCartney, Ringo Star, Mick Jagger.

Zdroj: