Dánská korunní princezna Mary Elizabeth: Módní ikona a velká podporovatelka módního průmyslu

Dánská korunní princezna Mary Elizabeth: Módní ikona a velká podporovatelka módního průmyslu
Korunní princezna Mary je jedna z nejkrásnějších a nejlépe oblékaných princezen na světě! Kromě toho, že je Mary považována za módní ikonu, se také snaží využít svého vlivu k podpoře různých charitativních organizací.

Život a rodina

Korunní princezna Mary, celým jménem Mary Elizabeth Donaldson je manželka dánského korunního prince Frederika a následnice trůnu v Dánsku. Narodila se v roce 1972 v Austrálii a vyrostla v Melbourne. Po absolvování Univerzity v Queensland se vydala do Dánska, kde pracovala jako eventová koordinátorka. Na jedné z těchto událostí se seznámila s již zmíněným korunním princem Frederikem, se kterým se brzy začala scházet.

Mary a Frederik se vzali v roce 2004 a od té doby spolu vychovávají čtyři děti - princeznu Isabellu, prince Christiana, prince Vincenta a princeznu Josephine. 

Mary a Frederik jsou velmi oddaní jeden druhému a vzájemně si pomáhají při výchově dětí i při plnění královských povinností. Jsou také velice romantičtí a rádi spolu tráví čas cestováním nebo si užívají klidu a soukromí na dánském venkově. Jejich vztah je plný lásky, porozumění a úcty jeden k druhému a jsou považováni za jeden z nejstabilnějších a nejšťastnějších párů na dánském královském dvoře.

Mary má také široké zájmy a koníčky. Je velkou milovnicí sportu a aktivně se účastní mnoha sportovních akcí. Je také vášnivou cestovatelkou a ráda navštěvuje nová místa po celém světě. Mary je také umělkyně a ráda maluje a kreslí. 

Módní královna

Korunní princezna je známá svým vkusem a její módní výběr je pravidelně komentován médii a fanoušky. Ráda nosí klasické a elegantní oblečení a často se obléká do šatů od značek jako Chanel, Ralph a Dolce & Gabbana. Mary je také velkou milovnicí šperků a ráda nosí diamanty a perly.

Kromě toho, že je Mary považována za módní ikonu, je také velkou podporovatelkou módního průmyslu. Často se účastní módních přehlídek a sponzoruje módní akce po celém světě. Je také ambasadorkou několika módních značek a často se objevuje v módních časopisech jako hostující redaktorka nebo modelka.

Podpora mnoha kampaní

Následnice trůnu se také snaží využít svého vlivu k podpoře různých charitativních organizací a kampaní, které se zabývají problematikou módy a lidských práv. Její propojení s módním průmyslem a její vliv na módní scéně jsou tedy velmi silné a významné.

Mary je oblíbená osobnost v Dánsku a její role v královské rodině se postupem času stále rozšiřuje. Je považována za vzor pro ženy a je často vybírána jako tvář pro různé společenské akce. V budoucnu je pravděpodobné, že Mary bude mít významnou roli při reprezentaci Dánska a při podpoře různých dobrých věcí.

Mary Foundation

Mary Foundation je charitativní organizace, kterou založila korunní princezna Mary a její manžel Frederik v roce 2007. Jejím cílem je podporovat různé projekty a kampaně, které pomáhají lidem v nouzi nebo trpícím různými formami sociálního vyloučení. Mary Foundation se zaměřuje hlavně na pomoc dětem a rodinám, ale podporuje také projekty zaměřené na zlepšení zdravotní péče, vzdělávání a podporu sociálně znevýhodněných skupin.

Organizace spolupracuje s řadou neziskových organizací a vládních institucí a využívá svůj vliv a zdroje k podpoře projektů, které jsou prospěšné pro veřejnost. Korunní princezna Mary je velkou podporovatelkou charitativní práce a snaží se využít svého vlivu k pomoci co největšímu počtu lidí.

Mary Foundation je financována převážně ze soukromých darů a grantů, ale také získává prostředky z různých fundraisingových akcí, jako jsou charitativní plesy, koncerty nebo sportovní události., 

Zdroj článku: