Nechte si vyplatit příspěvek na respirátory od své zdravotní pojišťovny. Tyto pojišťovny proplácí ochranné pomůcky

Nechte si vyplatit příspěvek na respirátory od své zdravotní pojišťovny. Tyto pojišťovny proplácí ochranné pomůcky
Pravidelný nákup nových respirátorů může vaší peněžence opravdu přitížit. Pokud máte některou z těchto zdravotních pojišťoven, můžete si zažádat o finanční příspěvek na nákup zdravotnických pomůcek.

300 Kč od České průmyslové zdravotní pojišťovny

ČPZP se v rámci zavedení celoplošnému opatření nutnosti nošení respirátorů rozhodla udělat pro své pojištěnce jednorázovou akci na měsíc březen. Stačí kdekoliv nakoupit respirátory (nemusí být nutně z lékárny) a schovat si doklad o úhradě. Ten pak naskenujete nebo čitelně ofotíte a pošlete do pojišťovny spolu s číslem účtu pro vyplacení příspěvku. Doklad je nutné zaslat nejpozději do 15.4., platné jsou pouze doklady vyhotovení od 1.3. do 31.3.

Stovku nabízí i ZPMVČR

Na nákup respirátorů vám přispěje i Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, zde je možné čerpat příspěvek až do výše 100 Kč, přičemž postup pro zažádání je stejný jako v případě ČPZP, stačí uschovat doklad o nákupu respirátorů, který proběhl v březnu a zaslat jej spolu s číslem účtu do 15. dubna.

Žádost o mimořádnou pomoc od státu

Pakliže se nacházíte ve finanční tísni a vaše zdravotní pojišťovna vám na nákup zdravotních pomůcek nepřispívá, můžete zažádat o mimořádnou pomoc ministerstvo práce a sociálních věcí. To nabízí příspěvek až do výše 500 korun na nákup těchto pomůcek, stačí vyplnit formulář přímo na stránkách ministerstva. Stačí zadat osobní údaje a potřebné doklady o příjmech. Na základě formuláře pak bude vyhodnoceno, zda na vyplacení příspěvku máte nárok, či nikoliv.