Vaše jméno má vliv na vaši povahu? Jak písmena ve jméně ovlivňují vaši osobnost?

Vaše jméno má vliv na vaši povahu? Jak písmena ve jméně ovlivňují vaši osobnost?
Zajímá vás vaše povaha podle jména? Numerologové tvrdí, že právě písmena ve jméně ovlivňují povahu, osobnost, duši a osud. Právě vy můžete výběrem jména ovlivnit začátek života vašeho dítěte.

Co o vás řekne vaše jméno?

Numerologové věří, že existuje vztah mezi písmeny a číslicemi a že písmena ve jméně člověka ovlivňují jeho osobnost, duši a osud. S každým číslem jsou spojeny určité vlastnosti, a tak můžete výběrem správného jména umožnit svému dítěti skvělý start do života. A co o vás říká vaše jméno?

Jak zjistíte numerologickou hodnotu svého jména?

Numerologie přiřazuje každému písmenu v abecedě číslo od 1 do 9 následujícím způsobem:

  • 1 – A, J, S
  • 2 – B, K, T
  • 3 – C, L, U
  • 4 – D, M, V
  • 5 – E, N, W
  • 6 – F, O, X
  • 7 – G, P, Y
  • 8 – H, Q, Z
  • 9 – I, R

Chcete-li zjistit, jaké číslo je to vaše, sečtěte písmena ve svém křestním jméně dohromady. Řekněme, že se jmenujete JANA. Pak musíte sečíst čísla 1 + 1 + 5 + 1 a získáte číslo 8. Bude-li výsledkem dvouciferné číslo, sečtěte ještě jeho jednotlivé číslice. Jmenujete-li se např. MARTINA (4 + 1 + 9 + 2 + 9 + 5 + 1), součet čísel ve vašem jméně dosáhne 31 a numerologická hodnota jména bude 4 (tj. 3 + 1). Toto konečné číslo je spojeno s vašimi kvalitami a osobnostními rysy.

Bude-li výsledkem dvouciferné číslo, sečtěte ještě jeho jednotlivé číslice. Jmenujete-li se např. MARTINA (4 + 1 + 9 + 2 + 9 + 5 + 1), součet čísel ve vašem jméně dosáhne 31 a numerologická hodnota jména bude 4 (tj. 3 + 1). Toto konečné číslo je spojeno s vašimi kvalitami a osobnostními rysy.

Výjimky z pravidla dvoumístného čísla

Pokud kombinovaná písmena jména vedou k 11 nebo 22, číslice se nesčítají. V numerologii jsou tato čísla známá jako „mistrovská“ a mají vlastní vnitřní kvality. Jednotlivci s číslem 11 bývají inspirativní vizionáři, snílci a idealisté. Lidé s číslem 22 jsou charismatičtí, snadno pochopí a vyřeší jakýkoli problém.

Charakterové rysy spojené s jednotlivými čísly

Číslo 1 – Je-li číslem vašeho křestního jména jednička, nejspíš prokazujete velkou vnitřní sílu, jste nezávislí a máte potenciál pro dosažení finančních i jiných životních úspěchů. Váš vrozený talent, cílevědomost a organizační schopnosti přijdou vhod na pozicích, kde je třeba lidi vést. Dejte si ale pozor, aby vaše sebevědomí nevystoupalo až nesnesitelně vysoko.

Číslo 2 – Ať už vás v životě zastihne cokoli, dokážete se lehce přizpůsobit. Dvojka je spojena s týmovou prací pro dobro druhých, zprostředkováním a diplomacií. Pro své okolí jste nepochybně dobrými přáteli, laskavými a nápomocnými. Nechybí vám trpělivost a cit, toužíte po harmonii a kvalitním vztahu na celý život.

Číslo 3 – Mezi rysy spojené s číslem 3 patří pokročilé sociální dovednosti a artikulace. S kreativními lidmi, jako jste právě vy, se příjemně mluví. Jste ostatně velmi inteligentní, optimističtí a příjemní. Mohli byste být úspěšnými řečníky, ale chybu neuděláte ani na spisovatelské dráze. Máte bohatou fantazii a života si užíváte plnými doušky.

Číslo 4 – Pořádek, praktičnost, upřímnost a pracovitost jsou některé z vašich charakterových rysů. Řadíte se mezi disciplinované jedince, trvale pracující na dosažení svých cílů. Jste vážní, čestní a do chaotických situací elegantně vnášíte řád. V rutině nalézáte jistotu a klid.

Číslo 5 – Pětka naznačuje brilantnost, nadšení, energii a všestrannost. Milujete svobodu a máte dobrodružného ducha, jenž prahne po výzvách a rutina ho na rozdíl od čtyřek nudí. Abyste zaměstnali svou aktivní mysl, potřebujete neustále něco dělat – čím více činností, tím lépe.

Číslo 6 – Je spojeno s výchovou, sympatiemi, rovnováhou a odpovědností. Rodina pro vás představuje hlavní prioritu, pročež jsou pro vás na prvním místě spokojené vztahy a harmonický domov. Jste soucitní, rádi pomáháte a umíte to i s penězi, takže vám prakticky nikdy nechybí. Nedopusťte však, aby vaše spořivost přerostla v lakotu.

Číslo 7 – Sedmičky jsou od přírody velmi zvídavé. Nejspíš neustále prahnete po nových vědomostech. Máte ambice i příležitosti stát se výtečnými akademiky nebo vědci. Charakterizuje vás silný smysl pro nezávislost a tendence dělat věci po svém. Jste dokonale soběstační, ale můžete působit rezervovaně.

Číslo 8 – Ambice, sebevědomí a praktičnost vám pomohou s realizací všech vytoužených plánů. Tvrdou prací se snažíte dosáhnout vrcholu ve svém oboru a nutno uznat, že se vám to daří. Osmičky se nerady přizpůsobují, a třebaže působí okouzlujícím dojmem, obvykle mívají jen málo přátel.

Číslo 9 – Devítky jsou humánní a obětavé. Soucit, tolerance, idealismus a citlivost, to jsou vaše nejvýraznější charakterové znaky. Nesobecky se rozdáváte druhým a ve vztazích býváte loajální. Máte zřejmě i umělecké nadání a zajímáte se o filozofii.

Zdroje článku: