Jak se pobavit s celou rodinou i po hlavní letní sezóně v Německu

Jak se pobavit s celou rodinou i po hlavní letní sezóně v Německu
Europa-Park v Rustu v Bádensku-Württembersku se nachází mezi městy Freiburg im Breisgau a Offenburgem. Byl otevřen v červenci 1975 a dnes je po Disneylandu Paris druhým nejnavštěvovanějším v Evropské unii, který v běžném roce bez pandemie navštívilo až 5 milionů návštěvníků.

Pro rodinný víkend zde najdete atrakce, tematické zóny, parky, 4D kino, hotely, restaurace a kavárny. Europa Park je uznáván jako jeden z nejlepších na světě a je jeden z mála, který je otevřený i v zimě.

94 hektarů zábavy

Europa-park je pro větší přehlednost rozdělený do 18 tematických zón.

První tematická zóna věnovaná Itálii se zde objevila již v roce 1982 a od té doby se seznam regionů zastoupených v parku neustále rozrůstá. 

Každá zóna ukazuje zemi ze zdánlivě známé stránky, ale zároveň na vás čeká příjemné překvapení. To bylo provedeno záměrně, aby návštěvníci parku měli dojem, že navštívili a poznali několik zemí najednou.
Kromě vyznačených tematických zón hlavně na děti čeká:

  • Země dobrodružství
  • Dětský svět
  • Grimmův pohádkový les

Prohlídka evropského parku v Německu

Preisler / Shutterstock

(foto Presler / Shutterstock)

U vchodu návštěvníky vítá velký maskot a Fontána setkání. Po ruce jsou pokladny a vstupní budova. Park začíná od Deutsches Boulevard.

Pro pohodlný pohyb po území mohou cestující využít jednokolejku, EP-Express nebo panoramatický vlak, který přepravuje cestující mezi různými částmi parku.

Jednou z nezapomenutelných pamětihodností parku je Silver Star – nejrychlejší a nejvyšší horská dráha v Evropě, její výška je 73 m, délka je 1620 m, přičemž dosahuje rychlosti až 127 km / h. 

Děti milují objevování pohádkového světa i interaktivní výuku. I v nepříznivém počasí si lze užít vodních radovánek ve vodním světě Rulantica. Park nabízí také strašidelný Halloween a samozřejmě nepředstavitelně působivou vánoční atmosféru v zimní pohádkové říši. V zimě byl Europa-Park v Německu poprvé otevřen až v prosinci 2001 a během zimy 2012 jej již navštívilo asi 500 tisíc lidí. Během tohoto období se park proměňuje: jsou zde vánoční ozdoby a vánoční trh, speciálně postavené ruské kolo, kluziště a mnoho dalšího.

Park také nabízí svým návštěvníkům sledování různých představení, pro děti jsou zde dětská a loutková divadla. Barevné kostýmní přehlídky se konají každý den. 4D kino, v závislosti na tématu dne, ukazuje 15minutové filmy se speciálními efekty. Asi 50 obchodů se suvenýry nabízí drobnosti na památku.

Na území parku se neustále konají konference a festivaly, pravidelně se zde natáčí televizní pořady.

Denně park navštíví zhruba 50 tisíc návštěvníků, pro které bylo vybudováno zázemí Europa-Park Resort, který kombinuje pět hotelů, penzion umístěný poblíž hlavního vstupu do parku a kempy. První hotel se zde objevil až v roce 1995, byl mu přidělen status 4* a má 182 apartmánů.

Jak se dostat do Europa-Parku v Německu

Město Rust, kde se nachází Europa-Park, leží 40 km od Freiburgu, poblíž hranic Německa, Francie a Švýcarska. Německé letovisko Baden-Baden je vzdáleno 80 km, letiště ve Štrasburku 60 km, letiště Curych 183 km, letiště Frankfurt 240 km a Mnichov 380 km. Nejpohodlnější způsob, jak se dostat do parku, je autem nebo autobusem. Pokud si rezervujete hotel v parku nebo v Rustu, můžete si objednat hotelový převoz z letiště nebo nádraží.

Zdroj: