Egyptský horoskop: Najděte se ve vlastnostech egyptských bohů

Egyptský horoskop: Najděte se ve vlastnostech egyptských bohů
Staří Egypťané věřili v astrologii spojenou s archetypálními vzory egyptských bohů. Život člověka byl určen znamením boha, pod jehož ochranou se jeden každý narodil.

Egyptský horoskop se taktéž skládá z dvanácti znamení. Na rozdíl od západní astrologie však ta staroegyptská každému znamení přiřazuje určité dny v měsíci. Egypťané věřili, že se jejich božstva specificky projevují v určitých dobách. Svou astrologii rozvíjeli na základě malých hvězdných skupin, které s pravidelností stoupaly na obzoru v důsledku rotace Země. 

Nil (1. - 7. ledna, 19. - 28. června, 1. - 7. září, 18. - 26. listopadu)

Pro staré Egypťany nebyl Nil jen řekou, byl důležitou energetickou tepnou celé země. Jeho tok sliboval prosperitu, úspěšný a plodný život. Lidé narození v tomto egyptském znamení jsou velmi praktičtí. Někdy je mohou ovládnout vášně, ale většinou dávají přednost klidnému životu. Neustále se snaží zlepšovat ovládáním svých vrtochů a nálad. 

Amon-Ra (8. - 21. ledna, 1. - 11. února)

Lidé ve znamení egyptského boha ochrany mají jasný pohled na svůj život. Jejich intelekt v kombinaci s bystrou intuicí a optimismem z nich dělá skvělé vůdce. Vždy se snaží být nadprůměrní a úspěšní. Přes všechny povinnosti, které si naloží, mají tendenci zapomenout na svou rodinu. 

Mut (22. - 31. ledna, 8. - 22. září)

Matka světa je bohyně stvořitelka, symbolizuje matky a ženy. Lidé, kteří se narodili pod egyptským znamením Mut mají ochranitelské a pečující sklony. Jsou odhodláni si splnit své sny, jen jim v tom může bránit jejich stydlivost a uzavřenost.

Geb (12. - 29. února, 30. - 31. srpna)

Egyptský bůh Země, jehož smíchu se přisuzoval začátek zemětřesení. Lidé narození ve znamení Geba jsou citliví a dobrosrdeční. Mají dar soucitu a intuitivního vnímání, proto málokdy dokážou říct NE. Zajímají se o ekologii, životní prostředí a dobrovolnické aktivity. 

Osiris (1. - 10. března, 27. listopadu - 18. prosince) 

Pán Nilu a bůh komunikace představoval propojení s podsvětím a přírodou. Jedinci, kteří se narodili ve znamení Osiris jsou obdařeni nezdolnou fyzickou i psychickou energií a zároveň je přitahuje tajemno a mystično. Neradi se podřizují a vše si rádi dělají po svém. V komunikaci jsou upřímní, sdělí vám vždy to, co mají na srdci a totéž očekávají od vás. K názorům druhých jsou velkorysí, těžko však přijímají kritiku.

Isis (11. - 31. března, 18. - 29. října, 19. - 31. prosince)

Bohyně přírody, ochránkyně dětí a bezbranných. Zrozenci pod bohyní Isis milují dobrodružství, romantiku a otevřenost. Mají dobrý smysl pro humor a pro svou přátelskou povahu jsou druhými často vyhledáváni. V životě potřebují změny, proto mohou mít problém s dokončováním projektů. 

Thoth (1. - 19. dubna, 8. - 17. listopadu)

Měsíční bůh byl vyhledáván pro své znalosti a moudrost. Měl také na starosti rozhřešení duší. Lidé narození ve znamení Thoth si umí poradit téměř s každým problémem. Jsou přirozeně přitahování do složitých situací, s kterými si ostatní neví rady. Jsou velmi ochotni poskytnout pomoc všude tam, kde je to potřeba, jen těžko se však potýkají se zradou. Jsou vynalézaví a kreativní, mohou však být obzvlášť sami k sobě velmi perfekcionističtí. 

Horus (20. dubna - 7. května, 12. - 19. srpna)

Horus byl sjednocovatelem Horního a Dolního Egypta a ochráncem faraona. Lidé ve znamení egyptského horoskopu Horus mají silnou vůli, drží se své vize a před ničím se nezastaví, jen aby dosáhli svého cíle. Jednají nezištně pro dobro těch, které milují. Ale pozor, jejich ochranitelská role se může proměnit v žárlivost. Rádi se obklopují krásnými věcmi. Je pro ně výzvou udržovat si ve všem, co milují rovnováhu, tak aby ostatní svými city a vášněmi nezahltili. 

Anubis (8. - 27. května, 29. června - 13. července)

Egyptský bůh Anubis měl na starosti hledání bloudících ztracených duší. Jedinci, kteří se narodili ve znamení Anubis jsou kreativní a vášniví lidé. Nejraději pracují sami. Udržují si kolem sebe malý kruh těch nejlepších přátel, pro které udělají, co jim na srdci vidí. I když mohou působit roztěkaně, čeho se chopí, to dokončí, i kdyby to mělo být na sklonku života. Rádi se zasazují o práva druhých, nesnesou pohled na cizí utrpení, obzvlášť týká-li se jejich blízkých.

Seth (28. května - 18. června, 28. září - 2. října)

V egyptské mytologii je Seth znám jako bůh chaosu, bouře a zemětřesení. Lidé narození v tomto znamení vyhledávají změnu, dobrodružství a nové výzvy. Stanoví si vysoké cíle a ty následují, dokud nejsou splněny. Nesnesou neúspěch, ale nehledě na přešlapy jdou dál, dokud nedocílí svého. Nelíbí se jim, když je druzí brzdí v jejich práci. Proto se pasují do dominantní, někdy až vzpurné role. 

Bastet (14. - 28. července, 23. - 27. září. 3. - 7. října)

Kočičí bohyně a bohyně rozkoše, která chrání ženskou plodnost a lásku. Zrozenci pod ochranou bohyně Bastet neustále hledají rovnováhu a mír. Jsou to okouzlující osobnosti, které si rády užívají všech slastí, jež život nabízí. Jejich silná intuice jim umožňuje prohlédnout lidské vlastnosti skrz naskrz. Rády dělají druhým lidem radost, ale někdy tak činí na úkor vlastní spokojenosti. 

Sekhmet (29. července - 11. srpna, 30. října - 7. listopadu)

Bohyně války Sekhmet byla velmi náročnou soudkyní. Zároveň se však stala úspěšnou léčitelkou. Lidé, kteří se narodili pod její ochranou jsou obdařeni silnou vůlí a disciplínou, na druhou stranu milují svobodu a nezávaznost. Odlišnost těchto povah se může s věkem střídat nebo se jedna natrvalo prosadí a druhá ustoupí do pozadí. Jsou to rození optimisti, kteří druhé svou přirozenou autoritou přitahují jako magnet.