Čím bude červencový úplněk, přicházející ve znamení Kozoroha, zvláštní?

Čím bude červencový úplněk, přicházející ve znamení Kozoroha, zvláštní?
Kdy můžeme v červenci očekávat měsíc v úplňku a co nám přinese? Červencový úplněk přijde přesně 13. července ve 20 hodin a 37 minut. V letošním roce půjde zároveň o druhý superúplněk.

Červencový úplněk

Červencovému úplňku můžeme říkat úplněk bouřkový nebo také jelení. Je to z toho důvodu, že v tomto období nastávají časté bouře a jelenům začíná růst nové paroží. Můžeme se také zároveň těšit na největší úplněk, který během letošního roku proběhne.

V rámci zdraví pečujte o svou páteř, o svaly v okolí páteře, také o své klouby, a především o kolena, která budou také zranitelná. Péči budou vyžadovat i vaše kosti. Jezte potraviny s vyšším obsahem vápníku a fosforu, které vaši kostru dostatečně podpoří. Dopřejte dostatek péče také své pleti a pokožce. Používejte přiměřené množství kvalitního krému a při pobytu na slunci pečujte o svou pleť pomocí opalovacího krému s vyšším faktorem. Opečovávejte také svou slezinu a své vlasy. Doporučujeme návštěvu kadeřníka a použití kvalitních a výživných kosmetických přípravků na vlasy. Po slunění si užijte vlasovou masku, která dodá lesk a vitalitu.

Během červencového úplňku byste neměli absolvovat žádné lékařské zákroky. Pokud je to možné, přeobjednejte výkon na jiné, pozdější období.

Červencový úplněk se ponese ve znamení Kozoroha. Můžeme říct, že znamení Kozoroha přináší do našich životů zodpovědnost, trpělivost, pracovitost, systematičnost a organizovanost. Také nám dopřává schopnost a přání dosažení vytyčených cílů a zajišťuje úspěch.

V tomto období můžete dokončit své úkoly z uplynulého období. Může se stát, že budete přemýšlet nad tím, zda upřednostnit svou rodinu nebo své zaměstnání. Budou pro vás důležitější city nebo rozum? S těmito myšlenkami můžete dost bojovat, ale bohužel obě záležitosti na první místo dát nemůžete.

Pokud chcete za jistým záměrem investovat velké množství financí, dopřejte si dostatečný časový odstup a přeložte tuto problematiku na jiné období. Když si investici dostatečně nepromyslíte a neověříte, hrozí, že přijdete o větší množství peněz.

Během bouřkového úplňku neořezávejte žádné stromy, ani keře, zdroj: Pefkos / Shutterstock

Jak byste měli během bouřkového úplňku pečovat o svou zahradu? Můžete sbírat kořeny bylinek, jelikož mají v tomto období největší moc a sílu. Nesušte ty části bylin, které se nacházejí nad zemí. Jejich sušení odložte na pozdější období. Stříhání živého plotu odložte také na později, jelikož části rostlin, které se vyskytují nad zemí, jsou velice citlivé. Zároveň neořezávejte žádné stromy a keře. Také nezaštipujte žádné rostliny.

Během červencového úplňku hodně odpočívejte, nevyčerpávejte se na velkých turistických výšlapech či cyklistických závodech. Radši si dopřejte lehčí procházku nebo odpočinek u vody.