Býci jako matky: Jsou tvrdohlavé, ale svým dětem dopřávají jen to nejlepší. Na co by měly při výchově dát pozor?

Býci jako matky: Jsou tvrdohlavé, ale svým dětem dopřávají jen to nejlepší. Na co by měly při výchově dát pozor?
Býci jsou tím nejtvrdohlavějším znamením zvěrokruhu. Zároveň ale milují luxus, a když se stanou maminkami, svým dětem se snaží dopřát vše, co jim na očích vidí. Někdy to ale trochu přehání a své děti až moc opečovávají.

Neomezená podpora 

Býčice jako maminky své city možná nevyjadřují tolik jako ostatní rodiče, zato se jejich děti mohou spolehnout, že se ukážou na každé školní akci a na všech turnajích, závodech nebo vystoupeních. Vzorně chodí i na dobrovolné akce nebo vypomáhají ve škole či na kroužcích.

Svým dětem jsou totiž naprosto oddané a stojí při nich, ať už dělají cokoliv. Jsou trpělivé a vytrvalé, takže když dětem něco nejde, snaží se jim s tím pomoct a motivovat je k tomu, aby se nevzdávaly a snažily se neustále zlepšovat.

Milují je i se všemi jejich chybami a nemůžou je svým blízkým dostatečně vynachválit. Možná jsou svou láskou k nim ale trochu zaslepené a přehlížejí všechny jejich nedostatky. Tím dětem zabraňují v dalším růstu, což je velká škoda. Navíc je samými pochvalami a obdivem jen rozmazlují.

Děti rozmazlují svým vybraným vkusem

Čím tyto tvrdohlavé maminky rozmazlují své děti ještě více než pochvalami? Drahými dárečky. Některé z nich mohou být skutečně extremistické. Býci zkrátka neznají hranic a občas to s potěšením svých dítek trochu přehánějí. Snaží se jim dát všechno, co chtějí, i kdyby to měl být celý svět.

To není úplně nejchytřejší výchovný krok. Klidně jim na narozeniny zařídí soukromý koncert jejich oblíbené hvězdy nebo vystoupení dětského klauna.

Vše jim kupují jen v té nejlepší kvalitě, protože chtějí, aby o ně bylo dobře postaráno. Jsou totiž krapet materialistické a milují luxus. Proto se jim snaží obklopovat i své děti. Ne vždy je to však k dobru.

Na druhou stranu mají skvělý vkus a umí tedy nakupovat oblečení, které na dětech bude vypadat hezky, nebo hračky, o kterých vědí, že si je zamilují. Jedinou nevýhodou jejich nakupování je to, že u toho dokážou utratit celé jmění. Snaží se šetřit a umí si vystačit i s málem, ale když se vydají nakupovat, většinou se nedokážou uhlídat.

Rutiny jim pomáhají 

Býčí maminky jsou praktické a umí chytře zatočit s každým problémem. Právě proto milují dodržování rutin. Díky nim totiž dokážou stíhat vše, co je v péči o dítě a domácnost potřeba. Největší váhu doma přikládají jídlu, protože jsou samy velkými gurmány a věří, že jídlem zvládnou vyřešit každý problém.

Na děti to v mnoha případech skutečně funguje. Mají proto vždy vzorně navařeno a jejich domovem se každodenně line příjemná vůně čerstvě navařeného jídla.

S dětmi rutiny dodržují odmala, ať jde o ranní čištění zoubků nebo očistný rituál před jídlem. Dětem tak pomáhají získat schopnost organizace a sebeovládání, což se jim do budoucna bude náramně hodit.

miminka zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Od přírody tvrdohlavé maminky

Jak už bylo několikrát zmíněno, Býci jsou tvrdohlaví. A jinak tomu není ani u Býčích maminek. Mají totiž rády věci ve vlastních rukou a k výchově přistupují se svou vůdčí povahou. Děti jasně vědí, kdo je doma pánem a autoritativní rodičovská role je u těchto maminek jasně daná.

Jsou odhodlané svým dětem předat své názory a způsob myšlení, přestože nemusí být vždy správné. Kvůli své tvrdohlavosti a nepřizpůsobivosti se proto hlavně s dospívajícími dětmi často dostávají do hádek a konfliktů. Nerady přiznávají, že nemají pravdu, a když něco nařídí, odmítají o tom diskutovat.

Nejsou velkými zastánci moderních technologií, protože jsou úzce spjaté s přírodou, a tak se budou snažit u svých dětí omezovat čas strávený u obrazovek. To je právě jeden z příkladů jejich neústupnosti a tvrdohlavosti. Ať je děti totiž přesvědčují, jak chtějí, neustoupí, ale naopak ještě přitvrdí. Umí totiž být i hodně přísné, ačkoli své děti opečovávají a rozmazlují.