Vláda spustila nový web se všemi informacemi o koronavirové situaci v České republice

Vláda spustila nový web se všemi informacemi o koronavirové situaci v České republice
Aktuální opatření, kompenzace, jak zvládat stres a mnohem více. Vláda spustila webové stránky s veškerými informacemi o životě v ČR v průběhu koronavirové pandemie.

Opozice dlouho volala po přehledných webovkách, které budou informovat občany o jednotlivých opatřeních, programech pro podnikatele a živnostníky a celkově o průběhu pandemie v ČR a její vytrvání se vyplatilo. Vláda spustila nový Covid Portál (covid.gov.cz).

Stránky jsou rozdělené do dvou hlavních rubrik – Životní situace a Aktuální opatření.

Přehled životních situací

V této rubrice naleznete veškeré informace, které se vás mohou týkat v každodenním životě. Ať už jde o to kde nosit a kde nenosit roušky, nebo jakou ochranu úst a nosu nosit.

Jednotlivé podrubriky se týkají takřka všeho, s čím se každý den setkáváme. Například v podrubrice Děti a studenti nalezneme přesné pokyny pro distanční výuku žáků jak základních, tak středních škol a další užitečné rady, jak situaci zvládnout. Vysokoškoláci se zde mohou dozvědět, jak je to přesně se setrváním na kolejích, s využíváním jednotlivých kampusů, nebo se setkáváním se spolužáky.

Podstatná část obsahu je věnovaná kompenzacím pro podnikatele v kultuře, cestovním ruchu a dalších oblastech, pro OSVČ, osoby pracující na DPP a DPČ, jsou zde rozepsány informace o programech Antivirus, ale i o odložení EET. Zkrátka vše, co může výdělečné osoby ovlivnit.

Za ocenění stojí i podkategorie Hoaxy, ve které jsou vypsány vešker nepravdivé informace o koronaviru, které se hojně objevovaly na sociálních sítích a v některých médiích.

Vláda se zde nevěnuje pouze životním situacím, ale také nadcházejícím událostem, které nás čekají, jako třeba oslava 17. listopadu nebo advent.

Aktuální opatření

Ve druhé rubrice jsou k nalezené veškerá omezení, podmínky a platnost.

Web se věnuje opatřením na konkrétní subjekty. Nejsou zde informace pouze o školství obecně, ale jsou rozepsány jednotlivá opatření pro základní, střední a vysoké školy. Podobně je tomu v jiných odvětvích – maloobchod, velkoobchod, kultura, cestování, volný čas apod.

 

Covid portál je vcelku zdařilý projekt, jednotlivá pravidla jsou vysvětlena jednoduše a srozumitelně.