Jaký je nejsilnější Tatranský čaj?

Jaký je nejsilnější Tatranský čaj?
Tatranský čaj je nápojem typický vysokým podílem alkoholu. Vůbec nejsilnější Tatratea je nápoj, který je určen pro skutečně odolné konzumenty. O který se jedná?

Který je nejsilnější dostupný Tatratea

Tatratea patří k pokladům slovenského lihovarnictví hned vedle borovičky. Vychází z tradiční receptury, který kombinuje výluh z bylin, čaje a silného destilátu.

Nejsilnější produkt v nabídce je v současné době Tatratea Outlaw, který obsahuje plných 72 % alkoholu. Vyrábí se prakticky shodnou metodou jako Tatratea Original 52%, nicméně oproti svému „souputníkovi“ má dokonce o 20 % více alkoholu, navíc i snížený obsah cukru a je obohacen o extrakt z chininovníku.

Jak chutná Tatratea

Tento nápoj nabídne, slovy výrobce, koncentrovanou vůni černých čajů a horských rostlin, v ústech po něm zůstane chuť ovocné a bobulovité pálenky.
Charakterizuje jej značná dávka ostrosti, což způsobuje jednak vysoké množství alkoholu, ale i relativně malá dávka cukrového sirupu. 

Zdroj: Pe3k / Shutterstock

Jak se Tatratea 72% konzumuje 

Samotný Tatranský čaj je vhodné podávat vychlazený, nicméně mnoha spotřebitelům chutná i bez chlazení.

Vzhledem k obsahu alkoholu se před konzumací doporučuje podávat Tatratea naředěný. Lije se do vody nebo do čaje, stačí v množství malého panáku. Je možné přidat i citron podobně jako u klasického čaje.

Je však nutné mít pochopitelně na paměti, že se stále jedná o velmi silný nápoj, jehož „záhřevný“ efekt je mimořádně vydatný.

Jak vypadá lahev

Lahev Tatranského čaje je vhodná i jako dárek. Konkrétně provedení se 72 % alkoholu je vyvedeno ve stříbrné designové lahvi, která jednoznačně neudělá ostudu na žádné poličce. Pokud tak chcete potěšit skutečného milovníka alkoholu, je Tatratea 72% ideální volbou, která překvapí svou originalitou.

Zdroj:

  • autorský text