Sériový vrah Eward Gein. Co stálo za jeho vraždami

Sériový vrah Eward Gein. Co stálo za jeho vraždami
Vraždy sériového vraha Eda Geina otřásly v padesátých letech celou Amerikou. Také se staly inspirací pro natočení řady hororů, mezi které patří Texaský masakr motorovou pilou, Mlčení jehňátek nebo Psycho. Kdo ale ve skutečnosti byl Edward Gein a jaký je pravý příběh tohoto narušeného vraha?

Edwardova první vražda

Když bylo Geinovi 38 let, on a jeho bratr Henry pracovali na polích na jejich farmě. Při vypalování porostu se jim oheň vymkl z rukou a museli zavolat hasiče. Poté, co hasiči odjeli, Ed oznámil, že jeho bratr chybí. Ještě tu noc bylo Henryho tělo nalezeno v bažině hlavou dolů. Brzy se došlo na to, že Henry byl mrtvý ještě před tím, než oheň vznikl, navíc jeho hlava byla plná modřin. Úřady měly sice podezření, že Ed svého bratra zabil, neexistoval  ale jediný důkaz, který by ho usvědčil.

Vražda Bernice Wordenové

V listopadu roku 1957 zmizela majitelka místního železářství Bernice Wordenová. Vyšetřovatelé zjistili, že Gein byl minulou noc v obchodě. Proto policisté zamířili do jeho domu, zatkli ho a nemovitost začali prohledávat.

Policisty čekala hrůzostrašná podívaná

Při prohledávání domu policisty čekala hororová podívaná. Na postelích se nacházelo nespočet kostí, z lebek Ed tvořil kuchyňské potřeby. Také židle byly potaženy lidskou kůží, dokonce se našlo i několik obleků z kůže a masky z obličejů a mnoho dalšího. Tělo Bernice Wordenové bylo nalezeno, její srdce viselo v plastovém sáčku poblíž sporáku a tělo bylo natažené uprostřed místnosti ke kuchání.

Edward Gein se doznal k tomu, že si tvořil ženský oblek, aby vytvořil znovu jeho matku, na kterou byl vázaný. Ta byla náboženskou fanatičkou, která mu často předčítala a kázala z Bible. Nakonec byl prohlášen za nezpůsobilého soudu. Byl poslán do Ústřední státní nemocnice pro kriminální šílence, kde mu byla diagnostikována schizofrenie. Zemřel ve věku 77 let roku 1984.