5 nejlepších středně velkých psů pro rodiny s dětmi

5 nejlepších středně velkých psů pro rodiny s dětmi
Hledáte pro vaši rodinu ideálního psa, který nebude příliš malý, ale taky žádný obr, aby se vám vlezl do auta? Vybrali jsme pro vás středně velké psy, kteří jsou přátelští k dětem, nekonfliktní a hraví.

Samojed

Bílý huňatý plyšák, který však zdáním klame. Samojed je nezávislý a energický pes, který se hodí pouze pro zkušené majitele s aktivní rodinou. Pokud jeho výchově věnujete dostatek času, stane se oddaným a veselým společníkem. Speciálně vycvičení samojedi se často používají jako terapeutičtí psi. 

Zdroj: Autor: Eliska_vys / Shutterstock

Welššpringršpaněl

Toto plemeno kolem sebe dokáže neustále šířit dobrou náladu. V aktivní rodině s dětmi bude štěstím bez sebe. Je to nekonfliktní typ, ideální společník na výlety a rodinné dovolené.

Po dlouhé vycházce se vám spokojeně stulí k nohám a bude si vážit tepla v domácím kruhu. 

Australská kelpie

Tento pes je přirozeně aktivní a hravý. Má pastevecké schopnosti, proto ocení všechny sportovní aktivity a častý pobyt venku. Je tedy vhodný spíš pro aktivní rodiny, které tráví hodně času v přírodě nebo na zahradě. Je velmi inteligentní, a tak se velice rychle učí novým povelům. Získá si vás svou milou, přátelskou povahou. 

Welsh corgi pembroke

Neuvěřitelně veselý pes, který zapadne do každé rodiny. Miluje pohyb a zábavu, a tak se bude po boku dětí cítit ve svém živlu. Je lehce cvičitelný, jeho výchovu zvládne i začátečník. Dvakrát do roka vydatně líná a tichý také zrovna není. Hodí se tedy spíš k domku se zahradou, ale přes den vyžaduje společnost. 

Vlčí špic

Tento huňatý psí kamarád s vámi bude dovádět i ve svém vysokém věku (a že se dožívá až 15 let). Je to pes se silnou osobností, který potřebuje důslednou výchovu. Rád si hraje s dětmi a snese se i s jinými domácími mazlíčky. Ocení procházky do přírody, kde může bez problémů chodit i na volno. 

Zdroje: