Princezna Eugenie má před sebou nelehké úkoly

Princezna Eugenie má před sebou nelehké úkoly
Přívrženci britské královské rodiny si v tomto článku přijdou na své. Britská královská rodina je velmi známá po celém světě, a to především díky princezně Dianě, princi Williamovi, princezně Catherine a britské královně Alžbětě II. Dostupné oficiální seznamy britské královské rodiny čítají desítky jmen. Mezi ně patří také její královská Výsost britská princezna Eugenie z Yorku.

O kom je řeč

Její britská královská Výsost princezna Eugenie (Eugenie z Yorku) je členkou britské královské rodiny. Za svobodna se jmenovala Eugenie Victoria Helena. Narodila se v roce 1990 v Londýně. Je mladší dcerou prince Andrewa (vévoda z Yorku) a Sarah (vévodkyně z Yorku), kteří mají dvě dcery. Je dvanáctá v pořadí nástupnictví na britský trůn po své neteři. Promovala v roce 2012 s bakalářským titulem v oboru anglická literatura a dějiny umění.

V roce 2018 oznámila zasnoubení s Jackem Brooksbankem (anglický manažer). Svatba se konala téhož roku v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. Princezna Eugenie porodila v roce 2021 v londýnské nemocnici syna Augusta Philipa Hawka Brooksbanka. Mimo jiné spolupracuje také s mnoha charitativními organizacemi a na sociálních sítích promlouvá o důležitých věcech jako je například znečištění oceánů na naší planetě.

Britská královská rodina se rozroste!

Do královské rodiny přibude další člen. Princezna Eugenie (32 let) je opět těhotná a téměř dvouletý August tak v létě přivítá sourozence. Radostnou novinu oznámil 24.01.2023 nejen Buckinghamský palác, ale i samotná princezna prostřednictvím sociálních sítí.

Svatba Eugenie, Zdroj: Emma Tovey / Shutterstock

Ve stínu otce

Princezny Eugenie a Beatrice (starší sestra) se v posledních letech vážně nenudí. Vdaly se, staly se matkami a po odstoupení prince Harryho od královských povinností se měly v britské královské rodině více angažovat. Obě dívky měly v královské rodině zaplnit místo, které po princi zůstalo a chopit se některých z jeho úkolů. Nicméně po sexuálním skandálu jejich otce (opakovaně zneužitá Američka Virginia Giuffreová, která podala na prince Andrewa trestní oznámení) je vše jinak. Jakékoli rozšíření jejich rolí je tak díky zmíněnému skandálu v blízké budoucnosti naprosto nemyslitelné.

Naděje pro znepřátelené bratry?

Většina expertů i členů britské královské rodiny se shoduje, že vztah bratrů Harryho a Williama utrpěl už tolik ran a jeho napravení je nereálné. Princezna Eugenie by ale mohla tuto prognózu zvrátit. Jako jediná je totiž jednou nohou v obou táborech. Je jedinou členkou královské rodiny, která se objevila v kontroverzním dokumentu "Harry & Meghan". Eugenii a Harryho pojí od dětství silné přátelství. A byla to údajně právě Eugenie, kdo stál za seznámením prince a jeho současné manželky.

To ale rozhodně neznamená, že by stála pouze na straně svého bratrance. Když 15. prosince 2022 vyšly poslední tři epizody šestidílného dokumentu, ještě ten samý večer se princezna objevila na speciální bohoslužbě, kterou organizovala princezna Kate a perfektně dostála svým královským povinnostem. Pokud by tedy někdo dokázal přimět Williama a Harryho, aby "zakopali" válečnou sekeru, byla by to zřejmě právě princezna Eugenie.

Zdroje článku: