Podle Babiše se ani za 3 týdny nic nezmění, na rozvolněné Velikonoce můžeme zapomenout

Podle Babiše se ani za 3 týdny nic nezmění, na rozvolněné Velikonoce můžeme zapomenout
Sliby o tom, že okresy budou uzavřené pouze na tři týdny byly nejspíš plané. Premiér Andrej Babiš ve sněmovně řekl, že ani po uplynutí následujících týdnů se rozvolňovat určitě nebude.

Je to jen pár dní, co ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček apeloval na všechny, aby se následující tři týdny snažili co nejvíce dodržovat všechna vydaná opatření, aby se co nejvíce testovalo a očkovalo. Po těchto třech týdnech pak budeme moci konečně některá opatření rozvolnit. V poslední době však nic není méně aktuální než výroky, které třeba včera přednesli členové vlády, bohužel to platí i v tomto případě. Ačkoliv ministr Havlíček připustil, že po třech týdnech rozvolníme, Babiš o ničem takovém nechce slyšet.

Nikdo nic neví, nikdo nic nemůže slíbit

Na čtvrtečních interpelacích byl kupodivu přítomen sám pan premiér Babiš, a tak si ho opoziční poslanci ihned vzali na paškál. Vadilo jim například to, že vláda nepředstavila žádnou dlouhodobější strategii. Ačkoliv plán na březen je jasný – uzavření okresů a maximální omezení pohybu, nikdo neví, co se bude dít pak. Na základě odpovědí premiéra Babiše je jasné, že se o tom zatím nediskutovalo ani na Úřadu vlády. 

Na otázku, zda skutečně dojde k částečnému rozvolnění Andrej Babiš odpověděl, že se samozřejmě všichni chtějí vrátit do normálu, ale k tomu je třeba snížit počet hospitalizovaných. Nikdo prý neví, co se během následujících týdnů stane. a dělat předčasné závěry není na místě. Zde lze však namítnout, že by vláda měla mít připravených více plánů pro různé situace, to však podle všeho nemá.

Zase vázne komunikace

Žádný dlouhodobý plán, jeden o koze a druhý o voze. Tak by se stručně dalo shrnout, jak asi vypadá komunikace na Úřadu vlády. Ačkoliv ministr Havlíček říká, že se rozvolňovat bude, hned poté otočí premiér Babiš s tím, že na uvolnění můžeme zapomenout. Snad se spolu co nejdříve dohodnou.