Tato zvířátka sice vypadají sladce a příjemně, nenechte se ale zmást, mohou vás i zabít

Tato zvířátka sice vypadají sladce a příjemně, nenechte se ale zmást, mohou vás i zabít
Je hodně zvířat, která nám přijdou sladká a strašně milá. Jenže některá zvířata nám mohou připadat zcela bezpečná, i když skrývají nebezpečné tajemství. Člověk by si třeba nikdy nemyslel, že by mohl být takový ptakopysk vybavený jedovou žlázou. Takže si dejte pozor i na následující zvířata.

Outloň váhavý

Tito malí savci z Indonésie jsou velcí zhruba jako plyšový medvídek a vypadají jako miniaturní Ewok. Teoreticky by ani tento tvor nemohl být ještě roztomilejší. Pokud ale na outloně narazíte, vůbec se k němu nepřibližujte. I když to vypadá, že by se rádi nechali držet či pohladit, je velká šance, že je to přesně naopak. Nebojí se kousnout, pokud se cítí obzvlášť ohroženi, a jejich kousnutí je spojeno se smrtícím, rychle působícím jedem, jenž může být nebezpečný i pro člověka.

Zdroj: Autor: Afrianto Silalahi / Shutterstock

Tuleň leopardí

Tuleni jsou pro většinu zvířecích milovníků strašně sladká zvířátka, jenže nesmíme zapomenout, že se jedná o šelmy. Zvlášť tuleň leopardí je trochu jiná šelma. Nejen, že dokáže být dle webu newverest.com dlouhý až 3,5 metru, jeho tlama je naplněná obrovskými zuby, kterými loví hlavně tučňáky. Agresivní jsou i vůči lidem. Je známo, že útočili na výzkumníky, kteří se přiblížili příliš blízko, a přestože vás jedno kousnutí nemusí zabít (aspoň dokud třeba nekousnou do hlavy, krku či poblíž důležitých tepen), může způsobit trvalé poškození. 

Zvlášť tuleň leopardí je trochu jiná šelma. Nejen, že dokáže být dlouhý až 3,5 metru, jeho tlama je naplněná obrovskými zuby, kterými loví hlavně tučňáky. Agresivní jsou i vůči lidem.

Labuť obecná

Jsou krásné, elegantní a romantické. Pokud zahlédnete labutí koupání v jezeře, je velká šance, že jí budete chtít nakrmit, možná se jí i dotknout. Nedělejte to. Nakrmit by možná ještě šlo, pokud ji budete házet salát nebo strouhanou zeleninu, ale dotýkat se jich je opravdu nebezpečné, především pokud mají mláďata. To, že mají tendenci vás kousnout, je jasné. Jestli se ale rozhodnou zaútočit, kryjte si hlavu a krk. Jejich křídla jsou dostatečně silná, aby vám zlomila kosti.

Los evropský

Vypadají trochu tupě, láskyplně a hodně mazlivě: Losi, největší jeleni na naší planetě. Pokud někde v divočině takové majestátní zvíře zahlédnete, nedávejte mu důvod, aby se cítil ohroženě. Tato zvířata jsou opravdu masivní, výška v kohoutku dosahuje až 2,5 metru a může vážit až 700 kg! Proto vás nebude kousat, spíše použije svou váhu a lehne si na vás. Také se může rozhodnout vás zkopat.

Zdroj: