Jak si v široké nabídce vybrat ten nejlepší nadzemní bazén

Jak si v široké nabídce vybrat ten nejlepší nadzemní bazén
Za posledních deset let na zahradách „vyrostly“ bazény jako houby po dešti. S problémy s cestováním si zahradní bazény pořizuje stále více lidí. Veřejných koupališť je málo a jsou beznadějně přeplněné, rybníky a přehrady jsou už v polovině léta plné sinic, a tak je vlastní koupání sázkou na jistotu.

Jaké jsou nejlepší zahradní nadzemní bazény pro domácnost: Vše, co potřebujete vědět

Jak se blíží prázdninová sezóna, je také potřeba myslet na opatření v horkých dnech a co může být efektivnějšího a příjemnějšího než možnost osvěžení, kterou máte pár kroků od domu, ve vlastní zahradě. Jedním z nejlepších způsobů, jak se bránit červencovému slunci, je pobyt v příjemném chladném bazénu s přáteli nebo rodinou a užívání si příjemného letního počasí.

Zdroj: Autor: jonnyslav / Shutterstock

Rozhodně je však koupě bazénu větší investice, a proto se vyplatí shromáždit nějaké další informace, než přistoupíte k samotnému nákupu pro vás toho nejvhodnějšího nadzemního bazénu.

Zásadní výhoda těchto bazénů je, že na ně nepotřebujete žádné úřední povolení.  

Nejlepší nadzemní bazény

Chcete-li si vybrat nejvhodnější bazén, musíte se soustředit především na vhodné místo, kam ho umístíte. Teprve potom řešte rozměry, které by měl mít.  Nezapomeňte ponechat alespoň jeden metr mezi bazénem a ostatními konstrukcemi a prostorem pro umístění filtračního čerpadla. Ideální prostor pro umístění bazénu je rovný terén bez stromů. Stromy se výrazně podílí na znečištění bazénové vody a vytváří stín, který ve vodě ani při opuštění bazénu určitě nikdo nechce.

Kromě klasických modrých plastikových bazénů existují i ​​bazény s nafukovací konstrukcí, které se snadno nafukují a jsou velmi ekonomické. Navíc odpadá starost se zazimováním bazénu, protože ho jednoduše vyfouknete a uskladníte třeba v garáži. Pro radost malých dětí takový bazén určitě stačí. Pokud jste ochotni investovat více, dáte přednost dřevěným nebo PVC modelům.

Rozměry a tvary nádrží

  • Venkovní zahradní bazény mají většinou tři tvary: kruhový, obdélníkový a oválný. 
  • První dosahuje maximálního průměru 10 metrů. Má tu výhodu, že zabírá méně místa a má velkou vodní plochu. 
  • Ty obdélníkové a oválné, na druhé straně, mohou mít až 18 m na délku a dosahují výšky až 1,5 m. Jsou také vhodnější pro plavání nebo míčové sporty. 
  • Bazény dostupné na trhu mají širokou škálu cen: od velmi levných nafukovacích až po odolnější, jako jsou ty ze dřeva. V druhém případě bude nutné namontovat žebřík a zábradlí. 

Příště se podíváme na výhody zahradní solární sprchy a na čištění bazénů.

Zdroj: