Horoskop na květen 2022 pro zahrádkáře

Horoskop na květen 2022 pro zahrádkáře
Tento speciální horoskop je zaměřen na zahrádkáře. Přečtěte si, co vám věští hvězdy na květen a jaké rostliny jsou pro vaše znamení ty nejvhodnější.

Beran

Květen je pro Berany neobyčejně dynamickým obdobím, což vám vyhovuje. Jste ohnivá, energická a rychlá osobnost, která má ráda pikantní, povzbuzující rostliny a jídla. Pěstování cibule, česneku, pórku, pálivých paprik a rajčat je pro vás snadné a přináší vám radost. Zdá se, že jste v tomto období prakticky nezastavitelní. Cokoli si usmyslíte, určitě vyjde, můžete se tedy pustit i do odvážných experimentů.

Býk

Tak jak se s květnem rozjasňujete a uvolňujete vy, vzkvétá i vaše zahrada. Jste praktičtí a hodnotově orientovaní, máte rádi stálost a stabilitu. Hluboce zakořeněné jsou i vaše zahradní preference: Mrkev, řepa a brambory pod vaší péčí prospívají. Poslední 3 dny v květnu se vyhněte výsevu semen.

Blíženci

Pocit, že se blíží změna ročních období, vás udržuje v povznesené náladě. Rostliny, které jsou vám stylově blízké, jako je kopr, měsíček, kmín a petržel, můžete bez problémů pěstovat a vaše srdce plesá. Divoká mrkev a pampeliška, jejichž vzduchem nesená semena víří a krouží ve větru, přinášejí radost a spokojenost. Poslední květnové dny se zaměřte na listovou zeleninu a také obiloviny, bylinky a okurky.

Rak

Protože vaše citlivá duše ráda krmí a vyživuje sebe i ostatní, jsou vám blízké výživné rostliny, jako jsou sladké brambory. Po 20. květnu se zaměřte zejména na kořenovou zeleninu a výsadbu stromů, keřů a trvalek.

Lev

Lvi nikdy nedělají věci polovičatě, takže vaše předzahrádky a terasové záhony nejspíše zdobí mohutné a rozsáhlé expozice oranžových gaillardií, máků, měsíčků a/nebo cínií. V květnu je vám štěstěna nakloněna, tak můžete vyzkoušet vysadit i úplně nové rostliny.

Panna

Jelikož toto znamení skutečně představuje úrodu, vy, pracovitá duše, milujete vše, co vydrží nebo se udrží. Brambory jsou vaše oblíbené, stejně jako kukuřice a mnoho druhů dýní. Jste horliví organizátoři, na vašich zahradách uvidíme úhledné, upravené řádky zeleniny. Po celou vegetační sezónu vám na rukou žijí rukavice, protože si rádi a trpělivě odškrtáváte položky ze svého seznamu, co je třeba udělat. Kolem 12. května nezapomeňte zejména na ovocné dřeviny a květiny.

Váhy

Díky vaší péči o krásu je na vaší zahradě spousta květin všeho druhu. Barvy jsou pro vás důležité: Na vašich zahradách a terasách budou umně rozmístěny barvy od těch zářivých až po jemné a decentní. Vaše zahrada bude dělat tento měsíc skvělý dojem úplně na každého.

Štír

Tento měsíc sršíte kreativitou a jste velmi inspirativní. Využijte toho a do péče o zahradu zapojte i zbytek rodiny. Vždy máte plán, který zajistí, aby vaše zahrady zdobily postupné výsadby hrášku nebo salátu. Jste nejsilnějším členem zvěrokruhu, a proto vás přitahují vitální rostliny, jako je švýcarský mangold, který po seříznutí znovu vyroste. 

Střelec

Díky Jupiteru (největší planetě sluneční soustavy), který je vaší vládnoucí planetou, si potrpíte na rostliny, které se zvětšují: Azalky, rododendrony a rozmarýn jsou pro vás jako stvořené, stejně tak i obří slunečnice a fazole a hrách. Začátkem měsíce se zaměřte na sekání trávníků (pro zvýšení růstu).

Kozoroh

Jste seriózní, organizovaná duše, a tak na jaře vytvořte formální výsadbu tulipánů a narcisů. Kolem 20. května se zaměřte na přesazování, hnojení a také na výsadbu stromů, keřů a trvalek.

Vodnář

Květen je měsícem transformace, a to jak pro vás osobně, tak i pro vaši zahradu. Protože jste extrémně nezávislý člověk, dáváte přednost snadno udržovatelným rostlinám, jako jsou dýně a tykve (jejichž listy rychle zastíní a zničí plevel).

Ryby

Ryby mají obecně smysl pro kreativitu, takže se poohlédněte po půvabných rostlinách, jako jsou vlčí máky a vlčí bob. Před vašimi dveřmi a podél chodníků se skvěle rozzáří duha barev. Okurky, melouny a letní dýně osloví vaši vodní povahu. Koncem měsíce nezapomeňte důkladně vyplít záhony, je na to ta nejvhodnější doba.