Kozorozi jako partneři: Čím tito workoholici ve vztahu příjemně překvapí a v čem by se naopak mohli zlepšit?

Kozorozi jako partneři: Čím tito workoholici ve vztahu příjemně překvapí a v čem by se naopak mohli zlepšit?
Kozorozi patří mezi zemská znamení a uznávají proto jistotu a stálost. To samé pro ně platí i ve vztazích, takže pokud toužíte po vážném a dospělém vztahu, Kozoroh bude tou nejlepší volbou. Nepatří mezi velké vtipálky, ale zase se na ně můžete ve všem spolehnout. Jak se ale jako partneři chovají?

Je těžké se k nim dostat

Kozorozi jsou hodně nedůvěřiví a ve společnosti je tedy často najdete schované někde v koutě jen s několika blízkými přáteli. Kvůli jejich samotářskému chování proto působí chladně a odtažitě. Když je ale blíže poznáte a oni vám začnou důvěřovat, uvidíte, že mají velké srdce a pro své nejbližší by se nejradši rozkrájeli.

Alespoň tedy víte, že když si vás vyberou, myslí to opravdu vážně. Krátkodobým a povrchním vztahům se obloukem vyhýbají a touží po silném poutu, které vydrží navždy. Budou se proto snažit, aby jejich vztah vydržel i přes ty nejtěžší životní překážky.

Jsou tedy věrní a jako jejich partneři se na ně můžete spolehnout úplně kdykoliv. Najdou si na vás čas vždycky, i v jejich nabitém programu.

Práce a rodina jako hlavní životní hodnoty

Kozorozi jsou známí svým workoholismem a práce je u nich opravdu na prvním místě. Nemusí vám kvůli ní dokonce věnovat tolik pozornosti, kolik byste si přáli.

Podobně vysoko na jejich žebříčku hodnot však stojí rodina, a to jak ta původní, tak ta nově vytvořená s vámi. Jako svůj cíl berou zabezpečení své rodiny a právě to jim dává motivaci k práci. Chtějí svému partnerovi i dětem zajistit klidný život bez obav o finance nebo bezpečí.

A většinou se jim to také daří. Na svou rodinu si navíc nenechají sáhnout a berou ji jako něco svatého. Ani se tedy nesnažte si z jejich rodinných příslušníků dělat legraci, rozhodně by se k vám totiž nepřidali.

Na druhou stranu si alespoň můžete být jisti tím, že vaši společnou rodinu budou za každou cenu bránit a nenechají nikoho, aby ji urážel. Za svými dětmi budou vždy stát, i když budou dbát na řád a pravidla. Věří totiž, že disciplína se jim v budoucnosti bude hodit, i když s ní v dětství asi moc spokojené nebudou.

Emoce drží pod pokličkou

Kvůli své odtažité povaze Kozorozi většinou nedávají najevo své emoce. Žádná velká gesta nebo vyznání lásky od nich tedy nečekejte, tu oni vyjadřují jinými způsoby.

Neumí ale nic předstírat a chovají se tedy vždy upřímně. U nich tedy vždy víte přesně, na čem jste, a pokud vás obdaří svým úsměvem, můžete si být jistí, že to není pro nic za nic. Pokud si navíc získáte jejich důvěru, budete se o ně moci vždy opřít a svěřit se jim i s těmi největšími tajemstvími a problémy. Ty jejich z nich pravděpodobně budete dostávat hodně dlouho, ale pokud vám je sdělí, je jisté, že vám věří více než komukoliv jinému. 

Co od vztahu očekávají?

Ve vztahu Kozorozi hledají hlavně jistotu a pocit bezpečí. Je pro ně těžké někomu začít důvěřovat a skutečně se mu otevřít. Když tedy někoho takového najdou, nechtějí se od něj už nikdy odtrhnout. A to se jim většinou daří. Umí být věrnými a milujícími partnery, přestože své emoce možná nedávají najevo tak často, jak by měli.

Na oplátku za všechno, co pro svou drahou polovičku dělají, však čekají podobnou věrnost a oddanost. Umí ale být i kritičtí a rádi velí všem okolo. Měli by si proto uvědomit, že jejich láska je zároveň jejich parťákem, ne sluhou nebo otrokem.

Kozorozi hledají dlouhodobé vztahy, které mají nějakou cenu a vědí, že stojí za větší úsilí. Rádi založí i rodinu, která pro ně bude nejdůležitějším projektem v životě a o své děti se vzorně a zodpovědně postarají. Milují rodinnou atmosféru a děti jim budou zpříjemňovat stárnutí.

Možná to občas budou přehánět s prací, ale dělají to právě kvůli svým nejbližším. Jejich partner by jim tedy měl být oporou a podpořit je i v těch nejtěžších chvílích. To je dokáže podržet a motivovat v tom, aby pokračovali v cestě za svým cílem.