Víte, jak vaše jméno ovlivňuje váš osud?

Víte, jak vaše jméno ovlivňuje váš osud?
Zajímá vás, co znamená vaše jméno, jak předurčuje váš osud nebo jaký vliv má na vaši osobnost a charakter? Nebo vybíráte jméno pro svého potomka a nevíte, jak se jeho jméno projeví v jeho budoucím životě? Čtěte dál a dozvíte se, jak nám naše křestní jméno předurčuje osud a ovlivňuje budoucnost.

Možná si právě teď kladete otázku, zda nám naše jméno může předurčit osud. Odpověď zní: Ano, naše jméno nám může ovlivnit život, poodhalit náš charakter, silné a slabé stránky, ale i budoucnost! Každé jméno má svou historii a svůj význam. Proto je výběr jména velice důležitý a budoucí rodiče by si měli výběr jména velmi dobře promyslet. A právě z toho důvodu byste měli znát význam křestních jmen na budoucí osud člověka, protože to hraje v životě důležitou roli.

Mimo jiné vás také druzí na základě vašeho jména již někam přiřadí, protože jim evokuje buď pozitivní, či negativní konotace. Tak například pokud vaše jméno zní přitažlivě, inteligentně a úspěšně, velkou pravděpodobností takoví budete i vy a váš život. Pokud uvažujete o netypickém jméně, dobře si to rozmyslete, abyste pak svému dítěti spíše neublížili. A co tedy můžete od jednotlivých křestních jmen očekávat? Podívejte se na ty nejoblíbenější, ať víte, které jméno vybrat svému dítěti. Anebo se jen přesvědčte, jak vaše jméno ovlivňuje váš život.

Adéla znamená dokonalou ženu, Foto: Alliance Images / Shutterstock

Adéla

Toto jméno vzniklo z germánského jméno Adelhaida a znamená to ušlechtilou vznešenou bytost. Jméno se však do našeho prostředí a v této podobě rozšířilo až v 18. a 19. století. Adéla znamená dokonalou ženu, a proto na tuto dívku budou ostatní klást vysoké nároky. Potenciál jména vás vybavil šarmem, odvahou, jste ale také impulzivní, temperamentní a čeká vás v životě mnoho radostí. Jste ráda neustále v pohybu a nevydržíte na jednom místě. Rychle myslíte a také mluvíte, někdy dokážete být náladová, podrážděná či uzavřená.

Andrea

Jméno je řeckého původu a ještě v 19. století bylo u nás známé přechýlení Ondřejka. Dívka Andrea je citlivá, vnímavá, dobrosrdečná, ale také sentimentální. Máte jemnou tvář, jste přitažlivá a skromná. Jste ale také nedůvěřivá a býváte vždy sama sebou, čímž váš okolí hůře přijímá. V životě si musíte vše zasloužit a nic nedostáváte zadarmo, v mládí si projdete mnoha těžkostmi a s úspěchy se setkáte až v pokročilejším věku. Vaší negativní stránkou je melancholie, skleslost a záliba v samotářství.

Helena

Je to jméno původem z Řecka, nejznámější postava všech dob byla známá svou krásou. Jméno Helena je odedávna oblíbené po celém světě. Heleny jsou obdařeny nejen krásou fyzickou ale také krásou ducha a schopnostmi. Přišli jste na svět s vysokými předpoklady a máte šanci se dobře uplatnit. Často však měníte nálady a trápíte se. Potřebujete, aby vás někdo neustále ujišťoval, že jste milována. Jste citlivá, někdy až přecitlivělá, laskavá a máte dobré srdce.

Jméno Kristýna má v sobě silné odhodlání, statečnost a odvahu. Foto: sirtravelalot / Shutterstock

Kristýna

Je původem latinské křestní jméno a vychází z tvaru s významem „Kristova“. Jméno Kristýna má v sobě silné odhodlání, statečnost a odvahu. Kristýny obvykle prožijí plný a bohatý život. Jste oddaná, věrná a toužíte po klidném rodinném životě. Vyhýbáte se hádkám a spory se snažíte utišit. Hůře se vyrovnáváte se zklamáním, což může narušovat i vaši psychiku.

Monika

Jméno je doloženo ze 4. století se sv. Monikou, patronkou vdaných žen a mateřství. S dívkou Monikou je spojena pevnost, sebejistota a schopnost jíst za svým snem. Jméno na svou nositelku neklade vysoké nároky a nebude ji ovládat. Máte vrozené charisma, jste upřímná, nezávislá, podnikavá a nebojácná. Nejvíce pro vás znamenají domov a pevný vztah. Mohou se u vás projevit velké změny nálad a citlivá reakce na veškeré podněty.

Zdroj článku: