Co znamenají sny o těhotenství, porodu a potratu?

Co znamenají sny o těhotenství, porodu a potratu?
Sny o těhotenství, porodu a novorozencích mohou být velmi živé, tak živé, že ještě dlouho po probuzení přemýšlíte, zda něco z nich nebude skutečnost. Sny o narození dítěte jsou zcela běžné, pokud jste těhotná. Zdají se ale i lidem, kteří s dětmi nemají nic společného, a dokonce i mužům. Co mohou znamenat?

Nebojte se, ať už máte děti nebo ne, jste-li žena nebo muž, sny o těhotenství, porodu a novorozencích jsou úplně normální. I přestože je dobré vždy zkontrolovat i doslovný význam snů, sny jsou z velké části pouze symbolické a odkazují na naše podvědomí. Sny nám pomáhají pochopit naši současnou situaci tím, že ji zobrazí v jiném světle, než jsme zvyklí.

Sny o těhotenství

Těhotenské sny jsou obvykle spojené s něčím novým. Změnili jste zaměstnání, přestěhovali jste se nebo máte na mysli nový projekt, který chcete uskutečnit? Jste-li ve snu počátku těhotenství, pravděpodobně jste na začátku nějakého tvůrčího procesu, získali jste nové vlohy a vaše vědomí je pravděpodobně na nové úrovni. Jaké pocity se vám ve spojitosti s těhotenstvím vybaví, když se v myšlenkách vracíte do snu? Cítíte obavy nebo jste z těhotenství nadšení? Stejně tak se stavíte k nové životní události.

Pokud se sen odehrával ke konci těhotenství, těsně před porodem, vybavte si, co vám leží už dlouho na stole, na čem trpělivě pracujete a co již dlouho čeká na uskutečnění. Nemusíte vždy najít souvislost s vaším prožíváním, sny jsou ukazatelem procesů v podvědomí. Sen si ale rozhodně zapište a možná se k němu za několik dní vrátíte, když v sobě objevíte nový talent nebo nápad.  

Těhotenská nevolnost

Ač je těhotenská nevolnost přirozenou součástí těhotenství, nikdo si ji nepřeje, natož ve snu. Přítomnost žaludeční nevolnosti v těhotenském snu může znázorňovat váš neklid ohledně něčeho vznikajícího. Může to být nové studium, pracovní vyhlídky nebo dokonce čerstvý vztah. Zeptejte se sami sebe, zda je vaše nechuť ve spojitosti s novou situací přirozenou součástí tohoto vztahu, projektu apod. nebo v přijetí nové události hraje roli nějaký nezdravý postoj? 

Čekáte dvojčata či trojčata

Sen o několikanásobném těhotenství předesílá možnost několika projektů najednou. Jste schopni se o všechny své novorozence v budoucnu postarat? 

Když ve snu rodíte

Samotný porod symbolizuje přerod něčeho starého v nové. Rodíte-li bezbolestně, probíhá přeměna hladce a přirozeně. Možná se vám zdá o náročném a bolestivém porodu. Pak se zamyslete, co vás v poslední době tíží a čeho nejste schopni se vzdát. Možná si něco starého křečovitě držíte a nedáváte dostatečný prostor novým energiím. 

Přítomnost žaludeční nevolnosti v těhotenském snu může znázorňovat váš neklid ohledně něčeho vznikajícího.

Sny o přerušení těhotenství

Zatímco sny o těhotenství a porodu jsou zcela běžné, občas se nám zdají sny také o potratu. Pro lidi, kteří mají s přerušením těhotenství, značí tento sen hluboce uložený strach z toho, že takovou situaci zažijí znovu. U těhotných potrat ve snu symbolizuje strach z nedokončeného těhotenství, případně může odkazovat na některé činnosti, kterých se při těhotenství obáváte. Pokud nepatříte ani do jedné kategorie a přesto se vám zdál sen o potratu, může vypovídat o nedávné přerušené aktivitě, kterou jste měli v úmyslu dokončit, ale k jejímu uskutečnění nedošlo. Potrat ve snu značí strach z nedokončeného. Podívejte se, co se bojíte dokončit nebo kde jste se v životě zastavili a nedokážete pokračovat a dotáhnout aktivitu ke zdárnému konci.