Rozchod není nic příjemného. Jak se jednoduše odmilovat a znovu věřit na lásku?

Rozchod není nic příjemného. Jak se jednoduše odmilovat a znovu věřit na lásku?
Ať už jste muž nebo žena, každý z vás to už v životě určitě alespoň jednou zažil. Bolestivý rozchod. Jak ho ale zvládnout se vztyčenou hlavou, co nejrychleji se odmilovat a znovu začít věřit na opravdovou lásku? Po přečtení následujících řádků budete mít jasno!

První krok ke spokojenosti

Uvědomte si, že přestat milovat vašeho bývalého partnera či partnerku nelze jen tak, ze dne na den. Jako každý proces je i tento mnohdy dlouhodobou záležitostí. Prvním a nejdůležitějším krokem, který vyžaduje notnou dávku odvahy, je uvědomění, že daného člověka ve vašem životě nepotřebujete a prožíváte nešťastný vztah. Poté už se značnou úlevou začnete podnikat další krůčky vedoucí k odmilování a nové lásce.

Za začátku se tato cesta jeví jako nekonečná pěšina ve velmi náročném terénu, ale věřte, že se velmi rychle vzpamatujete a vykročíte vstříc novým věcem, zajímavým zážitkům a úžasným lidem, z nichž některý se v budoucnu může stát vaším pravým nebo pravou po zbytek života.

Vyrazte ven a poznávejte nové lidi, zdroj: adriaticfoto / Shutterstock

Odmilujte se snadno a rychle

Na cestě, během které se chcete odmilovat vám může pomoci několik tipů. V první řadě se svěřte blízkému člověku. Ať už to bude blízká kamarádka, dobrý přítel, sourozenec, rodiče nebo terapeut, vždy se vám značně uleví. Zkuste si také sepsat výhody a nevýhody vztahu i pozitivní a negativní vlastnosti daného člověka. Tyto poznámky pomohou rozluštit, zda vztah má nebo nemá smysl a budete díky nim vědět, proč je lepší na bývalého partnera zapomenout.

Od bývalého partnera je dobré si udržovat odstup a nevídat ho každý den například v práci nebo během vašich koníčků. Ne nadarmo se totiž říká: ,,sejde z očí, sejde z mysli". Zaměřte se také na sebe, zdokonalujte se v tom, co vás baví a z čeho máte radost. Zvýšíte si sebevědomí a přijdete na jiné myšlenky. V neposlední řadě o sebe také začněte pečovat a rozmazlujte se. Rozhodně si to zasloužíte a vaše duše i tělo vám za to poděkují. Co si třeba zajít na relaxační masáž, kosmetiku, manikúru nebo pedikúru? 

Začněte znovu věřit na lásku

Každý nevydařený vztah vás může něco nového naučit i o vás samých. Vezměte si tedy z minulosti ponaučení. Přehrajte si v hlavě vaši minulost nezaujatě a nesnažte se ji idealizovat. Všechny nešťastné vztahy a bývalé lásky člověka obohacují o další životní zkušenosti, které využijete v novém a mnohem spokojenějším vztahu. 

Seberte odvahu, vyrazte ven a poznávejte nové lidi! Jak jinak chcete narazit na tu pravou lásku vašeho života? Se vší pravděpodobností sama nezaklepe na vaše vchodové dveře. 

Zdroje článku: