3 nejvíce nenáviděná znamení zvěrokruhu. Proč je druzí nemívají v lásce?

3 nejvíce nenáviděná znamení zvěrokruhu. Proč je druzí nemívají v lásce?
Každé znamení má ve společnosti svou reputaci. Někdy je založena jen na předsudcích, ale často pramení z jejich základních charakterových rysů. Každý má samozřejmě své preference, ale některá znamení se na černých listinách objevují častěji než druhá. Koho mezi nimi najdete?

Blíženci

O Blížencích se často říká, že se v nich prolínají dva osobnostní extrémy. Jako znamení dvojčat se totiž občas chovají, jako by v sobě měli dvě osobnosti. Jsou tedy hodně proměnliví, mívají časté výkyvy nálad a nikdy u nich nevíte, na čem jste. Jsou také hodně upovídaní, což může řadu lidí odrazovat. Většinou je lidé zavrhnou jen kvůli jejich nestálosti, protože na ně není téměř v ničem spoleh.

Je pravdou, že jim v hlavě neustále proudí nekonečný tok myšlenek a pořád dělají několik věcí najednou. Na druhou stranu to s nimi ale není třeba vidět až tak černě. Kromě skvělých komunikačních schopností totiž mají také silně vyvinutou empatii. Rozumí si úplně s každým a díky svým bohatým zkušenostem se dokážou rychle vžít do vaší situace. Takové schopnosti nenajdete jen tak u každého, a právě to z nich dělá nenahraditelné přátele.

Štír

Štíři jsou záhadné a komplikované osobnosti. Takže už jen proto, že je těžké je prokouknout, k nim řada lidí cítí odpor nebo z nich má alespoň respekt. Jsou sice hodně uzavření, ale to neznamená, že vás soudí nebo myslí jen na to nejhorší. Špatnou pověst mají také kvůli své pomstychtivosti a neschopnosti odpouštět. Lidé, kteří je moc dobře neznají, si tedy mohou myslet, že se mstí jen ze zlomyslnosti.

Ve skutečnosti je tomu ale trochu jinak. Je pravda, že je toto znamení spíše samotářské a ostýchavé, ale je to hlavně kvůli tomu, že chtějí druhé poznat, než jim začnou věřit.

Když je navíc blíže poznáte, zjistíte, že uvnitř jsou velmi vnímaví a soucitní. Mají také hodně silnou intuici a instinkt, díky kterým umí dělat správná rozhodnutí a nenechají se zmást lákavými, ale lstivými nabídkami. Ve vztazích hledají skutečné spojení, které bude mít nějaký význam. Nucené tlachání se jim přímo protiví, a právě proto bývají často raději zticha.

Lev

Lev je typickým ohnivým znamením, a to tělem i duší. Jsou energičtí, akční a do všeho se bezmyšlenkovitě vrhají. Chovají se, jako by byli hvězdou každé situace a mnozí na nich nemohou vystát právě jejich obrovské sebevědomí, které občas může působit spíše jako chvástání. Navíc jsou přehnaně soutěživí, a když někdo přitahuje větší pozornost než oni, začnou ho brát jako svého úhlavního nepřítele. Občas mohou navíc vyznívat jako falešní a nedůvěřiví, a tak není divu, že patří mezi ta nejméně oblíbená znamení.

Možná těmito předsudky ale o hodně přicházíme. Lvi se kromě svých negativních vlastností mohou pyšnit také nesmírným nadaním, kreativitou a mnohými talenty. Hodně jim záleží na názorech druhých a umí jim s radostí naslouchat. I když to tak nemusí vypadat, pozornost se snaží přitahovat právě proto, aby se dočkali nějaké pochvaly nebo komplimentu. Pod tou tvrďáckou maskou jsou to totiž jen citlivé bytosti toužící po troše lásky a ujištění.

Zdroje článku: