Která tři znamení mají doma největší čurbes?

Která tři znamení mají doma největší čurbes?
Zatímco pečlivá Panna by rovnala obrázky a otírala prach i v cizím pokoji a důstojný Lev by raději skočil z mostu, než by vás nechal nahlédnout do pokoje, ve kterém leží na zemi ponožka, některá znamení si ani nevšimnou, když jim zmizí podlaha.

Některá znamení jsou puntičkářští čističi, u jiných možná omdlíte hrůzou, jen co vstoupíte do dveří. U kterých znamení se rozhodně nevyplatí očekávat domov vonící po bábovce a čisté pokojové rostliny? Která tři jsou ti nejhorší bordeláři?

Blíženci

Vaše mysl je chaotická a stejně tak i váš domov. Něco jako uklizená polička je pro vás naprostá zbytečnost. Jednak doma tolik času netrávíte, jednak musíte pořád něco vymýšlet. K čemu by vám pak bylo vědět, kde jste nechali poslední píšící propisku, když její hledání vám může vnuknout nový nápad. A když se k tomu ještě přidají umělecké sklony, které v sobě Blíženci rádi vidí, je čurbes v podstatě nevyhnutelný. Rádi svůj bordýlek nazýváte systematickým chaosem a svému okolí tvrdíte, že se v něm dokonale vyznáte, nebývá to ale pravda a váš nepořádek je často tím důvodem, proč chodíte všude pozdě.

Střelec

Žijete aktivní život a na uklízení v něm nezbývá místo. Jste příliš spontánní na to, abyste přeorganizovávání pokoje dokončili. Když už se do něj náhodou pustíte, do několika minut objevíte dávno zašantročenou hračku z dětství, zajímavé papíry nebo cokoliv, co musíte okamžitě opravit, vyzkoušet, prozkoumat a gruntování se odkládá na další rok. Pokud vám na nějaké věci záleží, dáte si ji na vyhrazené místo a udržujete okolo ní téměř nábožnou čistotu, ale obvykle je tenhle bod vašeho zájmu jediným uspořádaným předmětem u vás doma. Stejný bordel jako doma máte i v práci, především v případě, že vás tato práce baví. Pokud už vás něco dožene k úklidu, musí jít o opravdu silný důvod.

Vodnář

Vaše mysl je produktivní a dokáže vytvořit neuvěřitelné nápady. A na čistotu a pořádek v ní místo nezbývá. Kdybyste k někomu přišli na návštěvu a viděli bordel, nenechali byste na něm nit suchou, ale sami máte doma ještě horší spoušť. Považujete to za své právo. I kdyby vám byl nepořádek třeba nepříjemný, necháte si ho jen proto, že je to vaše právo a nikdo vám do něj nemá co mluvit. Na rozdíl od Blíženců se ale ve svém čurbesu doopravdy vyznáte. Z pohledu jiného je to nepochybně čirý chaos, ale vy přesně víte pod kolikátou vrstvou špinavého oblečení, prachu a odpadků se nachází která smlouva.

Bonus: Patologičtí uklízeči, u kterých to nečekáte:

Všichni víme, že Panna má domov jako klícku, které znamení má ale doma nečekaně uklizeno, ačkoliv to trochu rozporuje jeho charakter?

Rak

Ráčci nejsou nijak šílení uklízeči. Milují ale teplo domova a drobné smýčení je uklidňuje. Úklid navíc vychází z jejich estetického cítění. Když už pečou muffiny pro rodinu, nenechají si přece zkazit celkový dojem špinavou poličkou. Otřou támhle prach a z ničeho nic čistí párátkem ovladač. Výsledkem je krásně voňavý pokojíček. Tohle ale samozřejmě platí jen u bezdětných Raků. Po období muffinů přichází období hraček po celé podlaze. 

Ryby

Ryby jsou chaotické a nejraději by celý den proleželi ve svých snech, tak si je obvykle představujeme. Jenže taková ryba je především neukotvená. Je tvárná jako voda a zaujme ten tvar, který jí okolí dá. Když nemá jasno v tom, čím chce být, a rodina ani přátelé jí neukážou cestu, podívá se přímo před sebe a naproti na druhé straně zvěrokruhu vidí Pannu. Proti Rybám, které se popannily, je opravdový zrozenec Panny jen takový lehký puntičkář. Uklízečské peklo nastává až s neukotvenou rybou.

 

Zdroj:

  • autorský článek