Sny o rodině symbolizují ochranu a bezpečí. Jaké postavy a role se vám nejčastěji ve snech ukazují?

Sny o rodině symbolizují ochranu a bezpečí. Jaké postavy a role se vám nejčastěji ve snech ukazují?
Ve snech zpracováváme a vstřebáváme zážitky z minulosti, a právě osoby s nimiž žijeme nebo vedle nichž jsme vyrůstali, nám pomáhají pochopit naše vzpomínky. Proč k nám ve snech přichází konkrétní osoby?

Matka

Obecně matky symbolizují bezpodmínečnou lásku, péči a také oběť. Postava matky na sebe ve snech bere řadu podob: může být neústupnou ochránkyní, smutnou ztracenou duší, zlou čarodějnicí nebo macechou. Interpretujte sen o matce na základě vašeho vztahu k této osobě. Je jedno, zda jde o cizí matku, vaši vlastní nebo zastáváte-li mateřskou roli ve snu vy sami. 

Otec

Vztah dítěte a otce je velmi významný. Symbolizuje autoritu a silnou ochranu. Nezáleží na tom, zda jste s otcem vyrůstali, v každém z nás žije archetypální obraz otce, který nás vede k vlastnímu úsudku, soběstačnosti a rozhodování. Postava otce ve snech nás staví před náročné úkoly a obtížná řešení a křičí: “Nevzdávej se!” Pokud ve snu vidíte otce naštvaného, můžete cítit pocity viny nebo zklamání v určité životní situaci. Postava otce ve snech nás učí být přímými a upřímnými sami k sobě. 

Zdroj: Autor: Gorodenkoff / Shutterstock

Prarodiče

Pokud se vám ve snu zobrazí vaše babička nebo dědeček můžete být šťastní. Z velké většiny prarodiče ve snech symbolizují moudrost a rodinné tradice. Ve snu se vracíte do dětství, kde jste se naučili základní společenské a rodinné hodnoty a váš sen vám nejspíš potvrzuje, že tuto tradici úspěšně nesete životem dál. Prarodiče také symbolizují vaši pokladnici moudrosti, ze které čerpáte, kdykoli řešíte nějaký problém či konflikt. Hádky s babičkou nebo dědou mohou být upozorněním na vaši přepracovanost a zaměření na povrchní věci. Prarodiče chtějí, abyste věděli, že na obyčejných věcech skutečně záleží. 

Postava matky na sebe ve snech bere řadu podob: může být neústupnou ochránkyní, smutnou ztracenou duší, zlou čarodějnicí nebo macechou.

Dcera

Sen o dceři může znamenat vaši touhu po narození děvčete, ale můžete to být i vy sami v dětství. Zeptejte se, zda dokážete přijmout děvče, které k vám ve snu přichází. Jste-li s dcerou v souladu, může sen značit spokojenost a tvůrčí aktivitu. Pokud jste ze své dcery zklamaní, možná vám sen naznačuje nepřijetí vlastní kreativity a jemných stránek vaší osobnosti. Jak se vedle své dcery cítíte?

Syn

Když vás ve snu navštíví syn, může být symbolem komunikace. Hledejte lepší způsoby vaší komunikace. Možná se obáváte názorů a soudů druhých. Ukažte světu a hlavně sami sobě vaši skutečnou tvář. Jak se syn tváří? Je na vás hrdý, je smutný nebo ztracený? Objevte znak jeho tváře ve své realitě. 

Manžel či manželka

Sny o vašem manželovi nebo manželce většinou vychází z všedního života a zahrnují každodenní strasti a bolesti, ale mohou také upozorňovat na skryté konflikty. Pokud se manželství začne hroutit, okamžitě se nesoulad projeví také ve snech. Sny se často snaží zdůraznit pocity, které v bdělém životě potlačujete.

Bratr nebo sestra

Pokud sníte o svém bratrovi, může to znamenat, že vám v životě chybí autoritativní osoba. Možná máte potřebu podpory a ochrany při překonávání určitých překážek. Sen o vaší sestře může znamenat vaši touhu po pozornosti, ochraně a uznání. Jak se ve snu ke svému sourozenci chováte? Vnímáte mezi sebou sourozeneckou rivalitu nebo vzájemnou úctu a respekt? Všechny tyto pocity vám poskytnou indicie k určení významu snu