Sen o netopýrech

Sen o netopýrech
Sen o netopýrech může symbolizovat přehlcení povinnostmi, případně kontakt s komplexy, které jsou přítomné v našem nevědomí.

Netopýr může mít ve snu podobnou symboliku jako upír, zejména pokud se nám zdá o tom, že jsme kousnuti či jinak napadeni jedním jediným netopýrem. Pokud jejich počet však stoupá, graduálně tím roste i počet potenciálních výkladů takového snu. Zaměříme se na dva, které snář identifikuje jako nejčastější.

Varianta č. 1 – Přehlcení povinnostmi

Havěť bývá sny často využívána jako novější podoba snu o hydře. Mohou to být sny o krysách, hmyzu či například i o netopýrech.

V této podobě sen značí přehlcení povinnostmi a různými problémy, které se nám zdají nepřekonatelné. Jakmile jeden z nich vyřešíme, je okamžitě zastoupen nějakým dalším. Vytvořte si jejich seznam, ve kterém je rozčleníte na základě naléhavosti a každý den se pokuste jeden z nich překonat. Výsledky vašich snah se odrazí na tom, že se vám podobný sen přestane zdát.

Netopýr může mít ve snu podobnou symboliku jako upír, zejména pokud se nám zdá o tom, že jsme kousnuti či jinak napadeni jedním jediným netopýrem. Zdroj: Martin Janca / Shutterstock

Varianta č. 2 – Komplexy a Stín

Alternativně může sen o netopýrech značit komplexy dlící v lidském nevědomí či archetyp Jungova Stínu. Zaměřte se na kontext snu, kde se v něm nacházíte, jaké u toho prožíváte emoce a podobně. Je-li to v prostředí, které máte spjaté z dětstvím, bude se pravděpodobně jednat o komplexy. Pokud je to oproti tomu například v temné místnosti či jeskyni, bude se jednat o Stín a jeho jednotlivé aspekty.

Zdroj článku:
  • Autorský text