Jaká je vaše povaha podle krevní skupiny?

Jaká je vaše povaha podle krevní skupiny?
V mnoha zemích se lidé obvykle dívají na hvězdné znamení potenciálního partnera, aby si ověřili jeho kompatibilitu. Japonci na to ale jdou trochu jinak. Nespoléhají se pouze na astrologické informace a znamení, ale spíše na krevní skupinu, která jim slouží jako informace o shodě osobností.

Určování osobnosti podle krevní skupiny. O co se vlastně jedná?

Ketsueki-gata je termín, který znamená analýzu osobnosti člověka na základě jeho krevní skupiny. Tento termín získal popularitu od 30. let 20. století díky japonskému profesorovi Tokeji Furukawovi, který publikoval práci, v níž tvrdil, že každá krevní skupina odráží osobnost člověka, který ji má.

Za vším stojí věda

Čtyři základní krevní skupiny, A, B, O a AB, se od sebe odlišují na základě antigenů. Antigeny se nacházejí na povrchu červených krvinek a pomáhají vysvětlit, jak účinně funguje váš imunitní systém.

Krevní skupina A: Lidé s touto krevní skupinou se také snadno stresují, zdroj: Sharomka / Shutterstock

Krevní skupina A

Dokážete být citliví, ochotní spolupracovat, emocionální, vášniví a chytří. Jste velmi trpěliví, loajální a milujete klid, a proto se neradi s někým hádáte. Někdy se však stáváte přecitlivělými. Neradi porušujete pravidla stanovená společností a dbáte na etiketu a společenské normy.

Dáváte si na čas s rozhodováním ve všech oblastech života, avšak nedokážete zvládat více úkolů najednou. Máte rádi pořádek, čistotu a věci na správném místě, proto mnoho lidí s OCD spadá do krevní skupiny A.

Lidé s touto krevní skupinou se také snadno stresují, a proto mají vysokou hladinu kortizolu (stresového hormonu).

Společné rysy osobnosti: laskavý, plachý, pozorný, zdvořilý, napjatý, spolehlivý, přecitlivělý, perfekcionista, zodpovědný, plachý, úzkostlivý, vyrovnaný a rezervovaný

Špatné osobnostní rysy: obsedantní, přecitlivělý, pesimistický, tvrdohlavý, snadno se stresující a puntičkářský

Celkové shrnutí osobnosti

Jsou z vás spolehliví a důvěryhodní přátelé. Neradi dáváte najevo své emoce a pocity, není vám to příjemné.

Krevní skupina B: Dokážete být ohleduplní a empatičtí vůči ostatním, zdroj: Ivanko80 / Shutterstock

Krevní skupina B

Dokážete být velmi kreativní a rychle se rozhodovat. Neumíte však dobře přijímat rozkazy. Každou část svého já vkládáte do něčeho, na co se chcete zaměřit. Máte velmi silnou touhu a snahu být nejlepší ve všem, co děláte. Ale stejně jako krevní skupina A, neumíte dobře plnit více úkolů najednou.

Dokážete být ohleduplní a empatičtí vůči ostatním a jste z dobří a spolehliví přátelé. Avšak se také setkáváte s velkou diskriminací kvůli svým negativním osobnostním rysům, jako je sobeckost a nespolupráce.

Pozitivní osobnostní rysy: zvědaví, silní, uvolnění, kreativní, dobrodružní, vášniví, veselí, aktivní a společenští.

Negativní osobnostní rysy: divoké, nevyzpytatelné, sobecké, neodpouštějící, nespolupracující, nezodpovědné a nepředvídatelné

Krevní skupina AB

Jste směsicí osobnostních typů A a B, stejně jako jejich krevní skupina. Jste většinou komplikovaní a můžete mít dvojí osobnost, například můžete být plaší jako typ A, stejně jako společenští jako typ B. Svou pravou osobnost se snažíte před cizími lidmi utajit, čímž většinu přesvědčujete, že jste smíšenou osobností. Zároveň máte nejvzácnější krevní skupinu na světě

Jste okouzlující a snadno si získáváte přátele. Ve skupině přátel nikdy nenastane nudná chvíle, i když je jen jeden z nich krevní skupina AB.

Pozitivní osobnostní vlastnosti: okouzlující, kontrolovaný, chladný, honící se za sny, starostlivý, racionální, důvěryhodný, přizpůsobivý a kreativní

Záporné osobnostní rysy: složitý, zranitelný, nezodpovědný, sebestředný, zapomnětlivý, neodpouštějící a kritický

Krevní skupina 0: Jste houževnatí a flexibilní, zdroj: pathdoc / Shutterstock

Krevní skupina 0

Dokážete být odvážní, společenští a cílevědomí. Máte ve zvyku klást si vysoké nároky a děláte vše pro to, abyste jich dosáhli.

Jste velkorysí, dobrosrdeční a milující. Dobře se přizpůsobíte změnám. Jste houževnatí a flexibilní a v těžkých situacích si dokážete poradit lépe než ostatní krevní skupiny.

Pozitivní rysy osobnosti: vůdčí schopnosti, snadná orientace, pozitivní pohled na svět, sebejistota, klid, společenský přístup, opatrnost, loajalita, klid, vášeň, nezávislost, spolehlivost, bezstarostnost, udávání trendů a oddanost

Negativní osobnostní rysy: žárlivý, bezohledný, hrubý, ne puntičkářský, necitlivý, chladný, nepředvídatelný, sebestředný a arogantní