IQ přes 132, láska k potápění a žralokům, vlastnoručně pilotovaný tryskáč a parašutistická licence – to je herečka Nicol Kidman

IQ přes 132, láska k potápění a žralokům, vlastnoručně pilotovaný tryskáč a parašutistická licence – to je herečka Nicol Kidman
Stala se první australskou herečkou, která získala Oscara za nejlepší herečku. Za svou charitativní práci a přínos kultuře dostala v Austrálii nejvyšší čestné občanské ocenění. Nicol Kidman je typickou představitelkou úspěšné ženy, která svým přístupem k životu ovlivňuje celou řadu obyčejných lidí.

Herečka je velice rezervovaný člověk, pokud dojde na její soukromí. Ač se jí zhroutilo hvězdné manželství s Tomem Cruisem, nikdy proti němu na veřejnosti neřekla nic špatného. Stejně tak nechala dvě děti, které spolu vychovali, aby si podle svého přesvědčení vybraly život s otcem a přidaly se k církvi, kde se Cruise angažuje.

Nikol, přestože je už třicet let velice úspěšnou herečkou, nemá hvězdné manýry, dokonce se ani nesnažila zviditelnit v kampani „#MeToo“.

Většina hollywoodských hereček si stěžuje na Hollywood, jak jsou herečky po třicítce šikanované, nucené hladovět a podstupovat plastické operace, aby vůbec měly šanci se uplatnit. Nicole si založila svoji produkční společnost a pracuje i na vlastních projektech a dává herecké příležitosti svým kolegyním.

Je velice aktivní v prosazování rovných příležitostí pro ženy a od roku 2006 je velvyslankyní dobré vůle pro OSN. Na rozdíl od svých hereckých kolegyň, jako je například Angelina Jolie, Kidman nehledá neustálou veřejnou propagaci své práce, ale přistupuje k této práci stejně svědomitě, jako ke svému životu. Její pozornost se zaměřuje hlavně na násilí páchané na ženách. Jako velvyslankyně OSN procestovala svět a získala mnoho zkušeností.

Sama říká: „Viděla jsem, že neexistují žádné limity toho, čeho ženy dosáhnou, pokud dostanou příležitost. Setkala jsem se s ženami, které musely překonat obrovské překážky, ale přesto vytrvaly ve své práci pro druhé a podařilo se jim začít se sociálními změnami. Tyto ženy ztělesňují odolnost, sílu, důstojnost a naději.“

Nicol nežije v centru filmového dění v L.A. nebo v New Yorku. S rodinou žijí v Nashville v Tennessee na ranči, kde chovají alpaky. Na cesty většinou bere celou rodinu, aby spolu trávili co nejvíce času. S manželem si slíbili, že spolu nebudou odloučení více jak tři dny.